spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

64 milioane euro din REGIO Nord-Est pentru dezvoltare urbanã integratã si turism sustenabil în municipiile resedintã de judet

- Advertisement -

BANI… Municipiul Vaslui poate atrage fonduri pentru revitalizarea urbanã. Ieri, 10 iunie, s-a dat startul depunerii de proiecte pentru apelul „Promovarea dezvoltãrii integrate si incluzive în domeniul social, economic si al mediului, precum si a culturii, a patrimoniului natural, a turismului sustenabil si a securitãtii în zonele urbane”, finantat din Programul Regional Nord-Est 2021-2027, Prioritatea 7 „O regiune mai atractivã”. Obiectivul acestei prioritãti vizeazã cresterea atractivitãtii localitãtilor urbane printr-o abordare multisectorialã integratã, care adreseazã atât regenerarea si revitalizarea urbanã, fructificând, în acelasi timp, potentialul turistic, cultural si creativ existent la nivel local. Alocarea financiarã disponibilã celor sase Municipii resedintã de judet este de 63,99 milioane euro.

Apelul de proiecte este unul necompetitiv, cu termen limitã de depunere a proiectelor si este dedicat Municipiilor resedintã de judet din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, care pot încheia parteneriate cu unitãti administrativ-teritoriale judete si/sau orase/ municipii/ comune/ unitãti de cult din zona urbanã functionalã (Z.U.F) / zona metropolitanã (Z.M). Proiectele pentru care se solicitã finantare trebuie sa facã parte obligatoriu din Strategiile de Dezvoltare Teritorialã elaborate la nivelul autoritãtilor publice locale/Z.U.F./Z.M., fiind prioritizate la nivel local. Actiunile sprijinite în cadrul acestui apel vizeazã investitii destinate revitalizãrii si regenerãrii urbane, dar si investitii destinate dezvoltãrii turismului sustenabil si/sau a culturii. Cererile de finantare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021Â în perioada 10.06.2024- 31.12.2024. Valoarea minimã nerambursabilã este de 500.000 euro, iar valoarea maximã nerambursabilã este datã de valoarea alocãrii bugetare predefinite a fiecãrui solicitant.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.