spot_imgspot_img
12.7 C
Vaslui
28-apr.-2024

Liber sugetator | PAMFLET

- Advertisement -

Poate cititorii fideli ai acestui legendar ziar al judetului îsi amintesc cumva cã l-am bãgat în seamã la modul deontologic pe fostul purtãtor de vorbe dulci al infractorului Buzatu, pe numele sãu de buletin Cristian Lapa, zis si Pixi. Nu cã ar fi important sau decisiv pentru dezvoltarea judetului, dar l-am prins cu niste degetele mânjite în banii publici. Cumva surprinzãtor, acesta a reactionat furtunos. Spunem surprinzãtor pentru cã el e foarte bun la descrierea serbãrilor de la grãdinitã si inventarea unor discursuri fictive ale lui Miticã. Evident, nu e bun deloc atunci când vrea sã o ardã agresiv pentru combaterea dusmanilor. Mai bine zis, e penibil! Cât despre sofer, i-am putea recomanda câteva ore de pregãtire la limba românã pentru a reusi la corigenta de la scoala primarã. Când pui virgulã între subiect si predicat te numesti repetent. Dar, trebuie sã recunoastem cã, una peste alta, fac o echipã bunã…de Cascadorii Râsului! Asteptãm cu nerãbdare urmãtorul atac jurnalistic furibund, numai sã fie atenti si sã verifice informatiile. Cã vorba aia: „prostul nu e prost destul, dacã nu e si fudul!”.

Vi-l mai amintiti pe Vasilescu, seful de cabinet al comandantului de la IPJ Vaslui? Omul s-a pensionat, iar în locul sãu a venit cea mai tare purtãtoare de cuvânt din institutie, din istoria postdecembristã a IPJ Vaslui. Si nu e singura mutare. Al doilea în topul celor mai buni purtãtori de cuvânt, Bogdan Gheorghitã, a ajuns si el sef la Serviciile Speciale (adicã la cei de la 112), dupã ce dusmanul de moarte al lui Vasilescu a demisionat din functie. Ce rost mai avea functia, dacã rivalul ei plecase la pensie?! Culmea ironiei e cã pensionarul Vasilescu stã acum mai mult la Politie decât stãtea în trecut, când era pe functie.

Se spune cã procurorii au cãutat averea ascunsã a lui Buzatu si nu au gãsit-o. O micã bucãticã am identificat-o noi si e sub forma unei livezi moderne, cu spalieri si plasã de protectie, plus depozit frigorific si panouri solare. Cicã era cadoul de nuntã pentru Anuta, dar nu apucase sã i-l dea, cã nu se copseserã merele. Interesant e cã aceastã livadã face legãtura între niste chestiuni învãluite în mister, cum ar fi numirea unei directoare la ARR, infiltrarea unor pesedisti loiali în structurile AUR si spaga pe care Big Bossul o lua de la AFIR. Culmea ironiei e cã cifrul acestei misterioase afaceri este inofensivul cuvânt furnicã.

Buzamãt poartã turma lui Buzatu!

De vreo câteva luni, vasluienii originari sau ocazionali care poartã numele unei buze au mari probleme cu DNA. A fost celebrul caz Buzatu si urmeazã mult mai putin celebrul caz Buzamãt. E si normal, una e sã ai superlativul absolut Buzatu si alta e sã ai diminutivul Buzamãt. Fondurile de spagã sunt mult mai reduse dar, dacã te strãduiesti din greu si depui eforturi în fiecare zi, pânã la urmã tot ajungi sã-ti vezi visul cu ochii si fata în oglinda retrovizoare din masina DNA. Scena aceasta este foarte tragicã în esenta ei, dar imaginati-vã cât dramatism shakespearian ar fi dacã, în aceastã situatie ingratã, ai vedea în oglindã, lângã tine, pe sotul amantei tale, supãrat si gata sã te dea în gât! Nici nu stii dacã sã te bucuri sau sã te superi! Dar asta e doar o chestie de imaginatie, fãrã absolut nicio legãturã cu realitatea!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

  1. Ar fi facut saracu dar nu putea, nu stia, a facut si el ce a putut. Nici la cfs nu a facut nimic cit a lucrat, sau bucurat aia ca au scapat de el. A fost promovat intr un loc caldut!!

  2. Waii cum de dati atita importanta la secretare?? El vasilescu a fost secretara toata viata, ii placea cu limba! Si spunea ca e vinator dar el mergea la vinat prin dormitoare la pretendente de avansare, ca el punea vorba buna la sef! De asta noi , in mare parte am iesit la pensie la 48 de ani nu incapeam de secretare! Pa vasi!!!! Pa!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.