27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

69 de comune din județul Vaslui primesc finanțare pentru lucrări de cadastru

FINANȚARE… Mai multe primării vasluiene primesc câte 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

BANI… Mai multe comune din județul Vaslui primesc finanțare pentru lucrări de cadastru. Printre acestea se numără Albești, Bălteni, Băcani, Cozmești, Dănești, Dragomirești, Laza, Lipovăț, Muntenii de Jos, Poienești, Pungești și Solești. “Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) VASLUI a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 69 de unități administrativ teritoriale (UAT) din cele 74 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Vaslui în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 10.850.000 de lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a VIII-a etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF)”, se arată într-o informare a OCPI Vaslui.

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Vaslui.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Vaslui. “Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Vaslui trebuie să găsească prestatori până la data de 21.06.2022. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate”, a transmis OCPI Vaslui.

Costești, singura comună cadastrată în proporție de 100%

În anul 2022, fiecare unitate administrativ-teritorială eligibilă poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. “În prezent, din totalul de 86 de UAT-uri din județul Vaslui, a fost cadastrată în proporție de sută la sută comuna Costești, iar în alte 56 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale. PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor”, a mai transmis OCPI Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here