2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

7 ani de puscãrie pentru cã a vrut sã-si omoare sotia gravidã

- Advertisement -

S-au încheiat cercetãrile în cazul tânãrului în vârstã de 32 de ani, din comuna Dragomiresti, care în luna aprilie a fost la un pas sã-si omoare nevasta, gravidã în sapte luni. Procurorii l-au trimis în judecatã pentru tentativã de omor deosebit de grav. Vasile Murgu a fost condamnat la sapte ani de puscãrie. Între timp, femeie si-a revenit din punct de vedere fizic si a adus pe lume si cel de-al treilea copil al familiei.

„Condamnã pe inculpat, pentru comiterea infractiunii de tentativã la omor deosebit de grav prev. de art. 20 Cod penal, rap. la art. 174 alin.1 – 175 lit.c si 176 lit. e Cod penal la o pedeapsã de 7 (sapte) ani si 6 (sase ) luni închisoare si 3 ( trei) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 (…).(…). În baza art. 88 alin.1 Cod penal, dispune deducerea din durata pedepsei închisorii aplicate a perioadei de retinere si arest preventiv a inculpatului, de la data de 17 mai 2012 la zi. În baza art. 350 alin.1 C. pr. penalã, mentine mãsura arestãrii preventive luatã împotriva inculpatului Murgu Vasile. Admite actiunea civilã formulatã de partea civilã Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. (…), obligã pe inculpatul Murgu Vasile sã plãteascã cu titlu de despãgubiri civile suma de 1.828,26 lei cãtre partea civilã Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru partea vãtãmatã Murgu Diana, sumã actualizatã la data executãrii. (…) obligã pe inculpatul Murgu Vasile la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumã totalã de 1.243 lei, din care suma de 743 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmãrire penalã si suma de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de cercetare judecãtoreascã. Cu apel în 10 zile de la de la comunicare. (…)”

Gelozia era sã bage în pãmânt douã vieti

La momentul atacului, pe 23 aprilie, Diana si Vasile Murgu aveau doi copii gemeni în vârstã de 3 ani. De câte ori se îmbãta, bãrbatul, gelos din fire, îi reprosa sotiei sale cã îl însealã. Nu se sinchisea de faptul cã tânãra era însãrcinatã. O agresa fizic si verbal aproape zi de zi. În seara cu pricina, la crâsmã, sãtenii comentau pe seama unui vecin mai în vârstã, care avea o relatie cu nevasta unui localnic, asa cã Vasile s-a dus glont acasã si a întrebat-o pe partenera lui dacã ar fi în stare de asa ceva. Mai mult decât atât, i-a spus verde în fatã cã el stie sigur cã s-a iubit si ea cu bãtrânul acela. Tânãra a negat, dar Vasile a amenintat-o cã în acea zi vor muri amândoi. Si-a trimis copiii la magazin, s-a întins în pat si i-a spus Dianei sã stea lângã el. Speriatã, ea s-a asezat pe pat, la picioarele lui, iar acesta a continuat sã îi reproseze cã îl însealã. Au urmat scene demne de filmele de groazã. „…inculpatul s-a ridicat de pe pat, a luat un cutit de pe masã, a revenit la partea vãtãmatã, i-a pus mâna la gurã si i-a spus cã o omoarã. (…) Inculpatul s-a urcat deasupra sotiei sale, având cutitul în mânã, iar aceasta a început sã se zbatã, astfel încât inculpatul a lovit-o o datã cu cutitul în spate, în omoplatul drept. Apoi, inculpatul s-a urcat cu genunchii pe burta sotiei sale si s-a tãiat singur cu cutitul la gât si în zona pieptului, spunându-i cã se omoarã si el. (…) Murgu Vasile i-a pus mâna pe gât sotiei, strângând-o si spunându-i cã asa o omoarã dacã nu a murit de cutit. S-a rãzgândit apoi si s-a dat jos de pe pat si a luat cutitul. Partea vãtãmatã a profitat de acest moment si a fugit cãtre usã. Inculpatul a ajuns-o din urmã, a apucat-o de pãr si a tras-o înapoi pe pat, femeia cãzând cu fata în sus. Murgu Vasile s-a urcat peste ea si a vrut sã o loveascã în burtã cu cutitul, însã ea a prins cutitul, i l-a luat din mânã si l-a aruncat lângã pat. Atunci, inculpatul a strâns-o de gât pânã a lesinat. A luat apoi cutitul si i-a mai aplicat o loviturã în piept.”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul de caz. În clipa în care femeia si-a revenit din lesin, Vasile a dezbrãcat-o de hainele pline de sânge, a sters-o si a îmbrãcat-o cu un tricou. A aruncat rufele murdare pe foc. Bãrbatul i-a spus tinerei cã peste putin timp vor muri, întrucât el vrea sã se spânzure. De trei ori si-a pus streangul de gât, de fiecare datã fãrã succes. Echipajul medical al SAJ Vaslui i-a preluat pe amândoi si i-a transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Au supravietuit. El a fost supus inclusiv unei expertize psihiatrice, la finalul cãreia s-a stabilit cã a avut discernãmânt în momentul atacului. Murgu a fost arestat preventiv pentru tentativã de omor deosebit de grav. Între timp, sotia lui a devenit mamã pentru a treia oarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.