900 de euro, sã punã smecherul Artene o vorbã bunã la traseu

MANEVRELE POLITISTULUI DE LA VOINESTI

ÎNVÂRTELI… Ies la ivealã noi detalii despre comportamentul politistului Cristian Artene de la Voinesti. Ziarul Vremea Nouã a intrat în posesia mai multor mesaje trimise de acesta iubitei lui, prin care îsi cerea iertare pentru cã i-a amanetat mai multe bijuterii din aur. Agentul încerca, la acea vreme, sã facã rost de bani pentru a-i returna unei persoane care l-ar fi mituit cu 900 de euro, pentru a-i pune o vorbã bunã la proba traseului pentru permisul auto. “Acum 9 luni am luat de la unul 900 de euro, ca sã vorbesc sã ia traseul si m*istul a înregistrat toate mesajele, si m-a amenintat cât ai fost tu plecatã cã, dacã nu-i dau banii, se duce si depune plângere la parchet, ei… astfel nu am avut încotro si am amanetat lantul meu, al tãu ,cerceii si telefonul pentru 38 de milioane si i-am dat lui”, se explicã politistul Cristian Artene în fata iubitei sale. Este posibil ca justificarea lui sã fie o simplã minciunã, însã sunt sanse ca cele scrise sã fie adevãrate, mai ales cã agentul Artene are obiceiul de a se împrumuta prin sat. La începutul acestei luni, ziarul nostru a publicat alte mesaje în care acesta încerca sã ia cu împrumut 500 de euro de la o persoanã din satul Cristesti, comuna Puiesti. Pentru cã nimeni din Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui nu pare sã se mai împiedice de normele de conduitã profesionalã ale politistului, Artene îsi vede în continuare de treabã la postul de politie din Voinesti si îi amenintã pe cei care ar putea avea ceva de zis împotriva lui.

Cu greselile gramaticale si de ortografie necorectate, în rândurile urmãtoare vã arãtãm mesajul pe care politistul Cristian Artene i l-a trimis iubitei: “Iubire, adevãrul este cã sunt stresat din altã cauzã, si sper sã mã întelegi si tot odatã sã mã ierti, deci acum 9 luni am luat de la unul 900 de euro, ca sã vorbesc sã ia traseul si m*istul a înregistrat toate mesajele, si m a amenintat cât ai fost tu plecatã cã dacã nu i dau banii se duce si depune plângere la parchet, ei astfel nu am avut încotro si am amanetat lantul meu al tãu cerceii si telefonul pentru 38 de milioane si i am dat lui, mai trebuie sã i dau un rest mic, mâine trebuie sã-mi dea Manea aia 150 de euro, Leon de la Vaslui 15 milioane si tata 300 E, eu stii cã vii vineri aveam cum sã le scot mâine cum ar fi fost, ideea este cã eu mã descurc sã le scot pe toate fãrã sã mo dai tu vreun ban, doar sã mã lasi pânã mâine 🙁 te rog sã mã ierti dar am fost disperat…”

Împrumuturile, la ordinea zilei

Obiceiul de a lua bani cu împrumut nu este nou pentru agentul Cristian Artene. În luna ianuarie, acesta a abordat o persoanã din satul Cristesti pentru a-l împrumuta cu 500 de euro. “Mi-a trimis mesaj pe whatsapp, sã-mi cearã 500 de euro împrumut. Mi-a zis cã are probleme la un proces, cã a dat 4700 de euro si cã trebuie sã mai dea încã 500 de euro. A spus cã putem vorbi doar pe whatsapp, cã e o retea de comunicare sigurã. I-am rãspuns cã nu îl pot împrumuta, pentru cã discutasem cu sotia si ea nu a fost de acord. Mi-a promis cã dacã îl voi ajuta cu bani, mã va ajuta si el în viitor, când voi avea probleme” ne declara, la începutul acestei luni, persoana de la care Artene a încercat sã se împrumute.

Cercetat penal pentru purtare abuzivã

Atunci când nu se ocupã cu învârtitul banilor, agentul de la Voinesti umileste cetãtenii în sediul politiei si se mândreste cu asta la prieteni. În urmã cu câteva luni, Artene si-a fãcut un selfie cu un bãrbat încãtusat cu mâinile la spate si cãzut la podea. Ipostazele, umilitoare pentru orice persoanã, i s-au pãrut numai bune politistului pentru a se trage în poze. Oamenii din sat ne-au spus cã bãrbatul a ajuns în pozitia respectivã dupã ce a primit o bãtaie sorã cu moartea chiar în postul de politie. Loviturile ar fi fost atât de puternice, încât victima si-ar fi pierdut cunostinta. Dupã ce ziarul Vremea Nouã a publicat poza respectivã, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui a deschis un dosar penal pe numele agentului Artene, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de purtare abuzivã. “În cazul agentului de politie de la Voinesti s-au dispus verificãri prin Compartimentul Control Intern, fiind declansatã cercetarea prealabilã pentru comportare necorespunzãtoare în serviciu, potrivit statutului politistului. Totodatã, ne-am sesizat din oficiu cu privire la sãvârsirea infractiunii de purtare abuzivã, urmând ca la finalizarea cercetãrilor sã fie propusã mãsura legalã prin Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui”, declara, la începutul acestei luni, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Anul trecut, agentul a ajuns în atentia presei dupã ce ofiterii Directiei Generale Anticoruptie i-au perchizitionat domiciliul, în cãutarea de probe privind o serie de acuzatii grave de coruptie. Politistul a fost cercetat pentru omisiunea sesizãrii unei fapte penale, luare de mitã si abuz în serviciu. În ciuda acestor abateri de la lege si de la normele de conduitã, Artene continuã si azi sã fie politist la Voinesti. Oamenii din sat spun cã agentul pune presiune pe toti cei de la care s-a împrumutat de bani sã nu declare nimic, altfel vor avea de suferit. Cu astfel de anchete regizate, nu este exclus ca Artene sã promoveze în viitor în fruntea IPJ Vaslui, pe motiv de profesionalism exemplar. Nu ar fi primul politist din Vaslui cu tinichele legate de coadã care ar ajunge sus.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ