spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

Hoţii prăduiesc pe la bucătărie, dar banii sunt uitaţi prin microbuze

- Advertisement -

Poliţiştii atrag atenţia oamenilor să nu lase geamurile deschise, în special la etajele inferioare pentru că este ca o invitaţie pentru hoţi u o femeie din Focşani şi-a uitat geanta plină cu bani în microbuz

O focşăneancă a fost victima unui jaf comis de un bărbat din comuna Vanători. Metoda aleasă de acesta este una “simplă” în randul infractorilor şi se bazează pe neglijenţa cetăţenilor. Astfel, în urmă cu cateva zile, Victoria G., din Focşani, a sesizat că o persoană a pătruns în locuinţa sa, prin geamul de la bucătărie şi i-a furat o geantă cu bani şi mai multe documente. Hoţul a profitat de faptul că femeia a lăsat geamul deschis. El a escaladat fereastra şi a pătruns în interior, de unde a furat ce i-a picat în mană. În urma reclamaţiei depuse de femeie, la faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă de ordine publică care a demarat cercetările. În scurt timp, oamenii legii l-au identificat pe Eugen N., din comuna Vînători, care avea prada asupra sa. Bunurile au fost predate persoanei vătămate. Metoda de operare a bărbatului din Vanători este foarte folosită de infractori. Apartamentele situate la etajele inferioare, unde proprietarii lasă ferestrele deschise, sunt ţinta preferată a hoţilor. Cu acest mod de operare, între 2008-2010, Ioan Moroca şi fiul său Cătălin au dat spargeri de 8 miliarde lei vechi. Poliţiştii au dorit să atragă atenţia focşănenilor să nu lase ferestrele larg deschise cand pleacă de acasă. Oamenii legii le recomandă oamenilor să închidă geamurile sau să le rabateze pentru a nu fi o invitaţie pentru hoţi.

A uitat 1.700 lei pe o banchetă de microbuz

Dacă focşăneanca jefuită a avut parte de ajutorul Poliţiei, o altă femeie din oraş a avut noroc după ce şi-a pierdut geanta cu actele personale şi bani. Luni, un şofer de microbuz a descoperit în maşină, la finalul unei curse, o geantă. La faţa locului s-au deplasat agenţii de la Poliţia municipiului Focşani, care au încercat să afle cui aparţine poşeta. Pe baza actelor găsite în interior s-a ajuns foarte repede la proprietară. “Poliţiştii ajunşi la faţa locului au identificat persoana care îşi pierduse genta, în care se aflau acte personale şi suma de aproximativ 1.700 lei şi i-au predat-o pe bază de dovadă”, spune inspectorul Bogdan Toader, de la Poliţie. Femeia i-a mulţumit şoferului de microbuz şi le-a declarat poliţiştilor că se grăbea şi a uitat geanta pe banchetă.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

240 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.