spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

9,74, ultima medie de intrare la profilul mate-info bilingv de la „Petru Rareş”

- Advertisement -

Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava a intrat şi anul acesta într-un top naţional cu cele mai bune specializări din ţară, specializări unde ultima medie de admitere la liceu este cu câteva zeci de sutimi mai mică de nota maximă, 10. La repartizarea computerizată la liceu, efectuată ieri de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la profilul matematică-informatică bilingv de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, ultimul elev admis are media 9,74. Cu această specializare şi cu această medie, colegiul intră în Top 50 naţional al celor mai căutate specializări şi ocupă locul 12 în clasament. În acelaşi top, pe locul 19 se află tot Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu specializarea matematică-informatică, unde ultima medie de admitere a fost 9,67. Poziţia 38 în clasamentul naţional Top 50 al specializărilor este ocupată de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” cu profilul mate-info bilingv, unde media ultimului admis a fost 9,60. Colegiul Naţional „Petru Rareş” este nominalizat din nou în acest top, pe locul 43, cu specializarea Ştiinţe ale naturii, profil la care ultima medie de intrare a fost 9,59. La Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava ultima medie de intrare în acest an a fost 8,48, la profilul Filologie, mai mare decât anul trecut, când ultimul admis la acest colegiu a avut media 8,31.

Cinci licee, într-un top judeţean

La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, ultimul candidat admis a avut media 9 şi a intrat la Ştiinţe Sociale. Anul trecut, la colegiul menţionat, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,95. Într-un clasament judeţean, cinci licee din Suceava şi 20 de specializări au fost cel mai greu accesibile, iar ultima medie de intrare a fost foarte mare. Aşadar, în afară de „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare”, menţionate deja, în clasamentul de la nivelul judeţului se mai află Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, cu specializarea mate-info, unde ultima medie de admitere a fost 8,90, şi cu specializarea Ştiinţe ale naturii, unde ultima medie a fost 8,73. De asemenea, Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” mai figurează încă de două ori în clasament cu specializările Filologie şi Ştiinţe Sociale, unde ultimele medii de intrare au fost 8,39 şi 8,24. Un alt liceu care se regăseşte de două ori în clasamentul judeţean este Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. La specializarea matematică-informatică de la acest colegiu, ultima medie de admitere a fost 8,74, iar la specializarea Filologie, 8,44. Acestea sunt liceele cu cele mai mari medii de admitere din judeţ. La polul opus se află însă şcolile unde candidaţii au reuşit să devină liceeni cu medii puţin peste 3. Ultima medie de admitere la liceu la repartizarea computerizată din acest an este 3,56, iar candidatul a intrat la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” (Grupul Şcolar Dumbrăveni), specializarea Mecanică.

6.305 absolvenţi de gimnaziu au fost repartizaţi ieri la liceu

Cu media 3,61 s-a intrat la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară şi cu 3,62 la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” din Dolhasca. 22 de absolvenţi de şcoală generală din Suceava au intrat la liceu cu medii de la 3,56 la 3,99, iar alţi 275 de elevi au fost admişi cu medii de la 4 la 4,99. 6.305 absolvenţi de gimnaziu au fost repartizaţi ieri la liceu, din totalul de 6.340 de candidaţi înscrişi. 35 de candidaţi au rămas nerepartizaţi, fie pentru că au bifat prea puţine opţiuni în fişa de înscriere la liceu, fie pentru că au optat pentru un liceu particular şi au dat examen de admitere distinct. 58 de absolvenţi din judeţul Suceava au fost repartizaţi la licee din alte judeţe. La nivelul judeţului au fost alocate 7.420 de locuri în clasa a IX-a, iar după prima repartizare au rămas libere 1.115 locuri. Aceste locuri vor intra în etapele următoare de repartizare computerizată la liceu. Rezultatele cu toţi elevii repartizaţi, numărul de locuri şi clasamentele judeţene şi naţionale sunt publicate pe site-ul www.admitere.edu.ro.

www.monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.