spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

CAUT FEMEIE DE SERVICIU LA PRIMÃRIE, CU DOCTORAT SI MASTER ÎN ADMINISTRATIE!

- Advertisement -

SUPÃRARE MARE… Un post de femeie de serviciu la Primãria Husi, scos recent la concurs, stârneste dispute aprige! Una dintre husencele dornice sã obtinã aceastã slujbã s-a mâniat rãu când a aflat cã, pentru a da cu mopul si a sterge praful prin institutie, va da o probã scrisã, foarte serioasã, în care trebuie sã cunoascã la perfectie… patru legi! Va da testare inclusiv din Legea Administratiei Publice Locale (215/2001), de unde femeia de serviciu va dovedi cã stie cum functioneazã aparatul primarului, atributiile consilierilor locali si judeteni si multe alte lucruri despre cârmuirea urbei. „Ei angajeazã vreo juristã sau o femeie care sã dea cu mopul si sã steargã praful, o femeie harnicã?”, a scris, cu nãduf, pe Facebook, Elena, 46 de ani.

Cine crede cã a fi femeie de serviciu la Primãrie e o treabã simplã, se însalã! O dovedeste concursul ce va fi organizat pentru postul în cauzã. Sunt de ajuns minim 8 clase, spun reprezentatii Primãriei, însã greul de abia aici începe: candidatii la postul de îngrijitor au de trecut un examen serios, cu o probã scrisã, dar si un interviu. La proba scrisã, de pildã, viitoarea femeie de serviciu trebuie sã facã dovada cã stie temeinic nu mai putin de patru legi: legea privind codul de conduitã a personalului din institutiile publice, legea administratiei publice locale, legea securitãtii si sãnãtãtii în muncã, dar si legea privind apãrarea împotriva incediilor. Elena, 46 de ani, s-a supãrat rãu când a vãzut cât trebuie sã învete, ca sã se facã vrednicã a da cu mãtura printr-o Primãrie. A intrat pe Facebook si si-a spus of-ul! „Sã nu mai spunã nimeni cã este dreptate la Primãria Husi! M-am interesat de postul de femeie de serviciu si acolo, ce sã vezi?! Au pus conditia ca sã dai probã scrisã si interviu. Si la proba scrisã sã dea candidata examen din 4 LEGI. Apoi, sã stim si noi, cum vine asta? Ei angajeazã vreo juristã sau o femeie care sã dea cu mopul si sã steargã praful si sã fie femeie harnicã?”, a întrebat, legitim, într-o oarecare mãsurã, huseanca.

„Dacã esti femeie de serviciu, atunci intri prin birouri, umbli peste diverse hârtii, trebuie sã ai un pic de habar”

Primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, a dat lãmuriri în acest sens: „Cei care se ocupã de concursurile de angajare sunt cei de la Administratie Publicã, dar cu sigurantã existã un standard prevãzut de lege. Pânã la urmã, a învãta câteva lucruri despre institutia în care lucrezi, nu e asa de greu. Dacã esti femeie de serviciu, atunci intri prin birouri, umbli peste diverse hârtii, trebuie sã ai un pic de habar. Nu îmi dau seama dacã e prea mult sau prea putin de învãtat pentru o femeie de serviciu, cert este cã sunt necesare acele cunostinte”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.