spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

VIDEO | Clubul Spotiv Wazary Doko Bârlad, campion mondial cu 7 medalii de aur!

- Advertisement -

VICTORIE!… România este campioanã pe natiuni la Campionatul Mondial de Kempo în 2024! Sportivii bârlãdeni legitimati la clubul sportiv Wazary Dojo ne-au reprezentat cu cinste si au castigat 17 medalii, din 20 posibile, la Campionatul Mondial de Kempo IKF 2024, aducând acasã nu mai putin de 7 titluri de campion mondial. „Mândru cã sunt român ! Mândru ca facem parte din Federatia Românã de Kempo, cea mai puternica Federatie de Arte Martiale din România”, spune Alexandru Lucian Rotaru, antrenorul mondialilor bârlãdeni.

Campionatul Mondial de Kempo IKF 2024 a fost pe departe cel mai puternic concurs la care am participat. La startul acestuia s-au înscris 1000 de sportivi din 56 de tãri. Delegatia clubului bârlãdean Wazary Dojo a fost formatã din sapte persoane, mai precis sase sportivi si Alexandru Lucian Rotaru în calitate de antrenor si sportiv. În total, bârlãdenii au reusit sã cîstige 17 medalii din 20 posibile, dintre care sapte medalii de aur, cinci medalii de argint si cinci medalii de bronz. Fiecare sportiv a luptat pe trei probe: submission, semi kempo si full kempo. Campionii mondiali la Kempo din Bârlad sunt: Neagu Stefania-categoria 16-18 ani, 65 kg., care a cîstigat aurul la probele de submission si semi kempo si un loc 3 la full kempo; Mara Stoian, categoria 10-12 ani, 50 kg., a câstigat si ea douã medalii de aur la submission si semi kempo si un loc 4 la full kempo, dupã un meci cîstigat si un meci bun cu cîstigãtoarea categoriei; Cristian Pãdure – categoria 16-18 ani, 60 kg., a câstigat 2 medalii de aur la probele de submission si semi kempo si locul 2 la proba de full kempo; Alexandru Lucian Rotaru, categoria masters +38 ani a reusit sã ia medalia de aur la submission si medalia de bronz la semi kempo. Vicecampionii mondiali la Kempo din Bârlad sunt: Miruna Iacob, 12-14 ani, 50 kg. – a reusit sa ia medaliile de argint la toate cele trei probe; Florin Pãdure, 16-18 ani, 65 kg. a cîstigat medalie de argint la submission medalie de bronz la full kempo si un 4 la semi kempo dupa un meci castigat si unul pierdut. A urcat pe podiumul mondial: Maria Socola a obtinut doua medalii de bronz la semi kempo si full kempo si locul 5 la proba de submission.

Antrenorul bârlãdean, la nivel mondial cu echipa lui

Rezultatele obtinute vin dupã un parcurs bun al sportivilor lui Alexandru Lucian Rotaru, care au muncit foarte mult în ultimii patru ani. „Am avut obiective clare, am cãutat cele mai bune metode si am folosit cele mai moderne mijloace sub îndrumarea celui mai bun, Sensei Amatto Zaharia, care ne-a oferit mereu sprijinul de care am avut nevoie înainte de a oferi oportunitãtile. Au crescut de la etapã la etapã, au crezut în mine si au fãcut multe sacrificii ca sã poate face fatã antrenamentelor si solicitãrilor scolare. Felicitãri tuturor, s-au meritat toate eforturile fãcute ca sã ajungem pânã aici. Sper sã reusim sã ne mentinem la acest nivel si sã beneficiem în continuare de sustinerea sponsorilor nostri, cãrora vreau sã le multumesc pe aceastã cale, deoarece ei sunt parte din acest succes. Multumesc în primul rând domnului Amato Zaharia pentru oportunitate, pentru sprijin si mai ales pentru încrederea acordatã. Sã faci parte din lotul României este o onoare pentru noi si mã bucur cã facem parte din cea mai puternicã Federatie de Arte Martiale din România. La acest turneu, tara noastrã a terminat competitia pe locul întâi pe natiuni din 56 de tãri participante. Multumesc tuturor celor care au fost lângã noi si au sprijinit aceastã activitate, fiecare dintre dumneavoastrã faceti parte la acest rezultat istoric pentru Bârlad. Nu în ultimul rand, multumesc pãrintilor pentru încrederea si sustinerea neconditionatã!”, a precizat antrenorul Alexandru Lucian Rotaru, si el pe locul I mondial la categoria masters, +38 ani!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.