spot_imgspot_img
14.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Prostul satului, condamnat la închisoare!

- Advertisement -

NOAPTEA MINTII Narcis Lucian Croitoru, tehnician veterinar în comuna Suletea, a fost, ieri, condamnat la trei ani si patru luni închisoare cu executare, pentru cã a condus beat pe DE 581, în urmã cu mai bine de un an. Tehnicianul veterinar avea deja o condamnare de trei ani cu suspendare pentru cã a comis un accident grav în comuna Suletea, iar la cea de a doua infractiune si-a convins amicii cu care era în masinã, sã mintã pentru el, cum cã nu el ar fi fost la volan când au fost opriti de politisti. Pentru mãrturie mincinoasã, cei trei amici de pahar ai lui Croitoru au primit si ei câte doi ani închisoare, cu suspendare, si câte doi ani sub supraveghere, basca si câte 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii. Noaptea mintii, nu alta!

O comunã întreagã râde în hohote de tehnicianul veterinar Narcis Lucian Croitoru, care a scãpat de închisoare fiind condamnat cu suspendare, anul trecut, dupã ce în luna martie a aceluiasi an l-a accidentat grav pe Constantin Buzincu, un consãtean, iar Croitoru era beat la volan si avea permisul de conducere suspendat. Plus cã a fugit de la locul accidentului, a refuzat sã sufle în etilotest si a refuzat si recoltarea probelor biologice la spital. N-a fost destul pentru Narcis, decis sã intre în închisoare cu orice pret: era cerecetat si trimis în judecatã pentru încã una mai boacãnã. În noiembrie 2015, în timp ce era cu încã trei amici din Suletea, noaptea, dupã o bãutã serioasã, s-au gândit ei sã meargã sã mãnânce o ciorbã de burtã la „Stâna Costesti” pe DE 581. Zis si fãcut, desi toti erau bãuti! Au plecat cu masina lui Narcis Croitoru, iar pe Drumul European au fost opriti de politistii rutieri. Cum Narcis era la volan si era bãut, l-a pus pe cel care stãtea pe scaunul din dreapta sã treacã în locul soferului, iar el a sãrit în spate, lângã ceilalti doi suleteni beti. „Soferul” care era bãut si el, a fost pus sã sufle în etilotest si acesta a arãtat cã avea alcool pur în aerul respirat peste limita legalã. Dosar penal, cercetare etc. La cercetãri, la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, cei trei suleteni, care declaraserã la politie cã nu Croitoru Narcis se afla la volan, au trebuit sã recunoascã cã au mintit, pentru cã, dacã nu recunoasteau, intra la belele prietenul lor, nevinovat, care nu condusese, dar pe care Narcis l-a pus sã se aseze la volan. Pe scurt, procurorul de caz a aflat adevãrul, asa cã i-a trimis în judecatã pe toti patru: pe Narcis Lucian Croitoru pentru conducere sub influenta alcoolului sau a altor substante, iar pe ceilalti trei – Emil Cristi Timofte, Caramfil Ionel si Sârghie Mihai – pentru mãrturie mincinoasã. Ieri, judecãtorii bârlãdeni au dat sentinta: Narcis Coroitoru merge la închisoare cu executare pentru trei ani si patru luni, iar ceilalti trei „mincinosi” au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare. Narcis Croitoru era deja condamnat la închisoare cu suspendare pentru o faptã gravã din 2016, asa cã sentinta de ieri a fost musai cu închisoare cu executare!

„Condamnã inculpatul Croitoru Narcis Lucian, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Constatã cã fapta dedusã judecãtii este concurentã cu faptele pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantã de 3 (trei) ani închisoare, cu aplic. art. 91 Cod penal, cu un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, prin sentinta penalã nr. 290 din 27.09.2016 a Judecãtoriei Bârlad, definitivã la data de 11.10.2016. Descontopeste pedeapsa rezultantã de 3 (trei) ani închisoare în componentele sale si repune pedepsele în individualitatea lor. Contopeste pedepsele mentionate cu pedeapsa de 1 (un) an închisoare aplicatã prin prezenta hotãrâre. Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 (doi) ani închisoare, la care se va adãuga 1/3 din totalul celorlalte pedepse, adicã 1 (un) an si 4 (patru) luni închisoare. În total, inculpatul va executa 3 (trei) ani si 4 (patru) luni închisoare.”, este sentinta datã de judecãtorii bârlãdeni, care nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel la Tribunalul Vaslui.

Vã reamintim cam de ce a fost în stare Narcis Lucian Croitoru, tehnician veterinar în Suletea, pe data de 31 martie anul trecut, o zi cu ghinion pentru el. În jurul orelor 15.30, acesta s-a suit la volanul masinii Logan, proprietate personalã, desi avea permisul de conducere suspendat. A plecat la drum, având vitezã si ceva alcool „la bord”. Ce-a urmat, nu este greu de prevãzut: un accident de toatã frumusetea. Circulând pe DJ 244, pe raza comunei Suletea, Narcis Croitoru a pierdut controlul asupra directiei de mers, iar autoturismul a ajuns în santul din dreapta drumului, trecând peste un capãt de pod. Un bãrbat de 48 de ani, Costel Buzincu, din comuna Suletea, aflat pe podetul respectiv, a fost acrosat de autoturismul scãpat de sub control. Victima a fost transportatã la spitalul din Bârlad cu multiple leziuni, fiind internatã. Conducãtorul auto a fugit de la locul accidentului fiind identificat ulterior de cãtre politistii din comuna Suletea. A fost condus la spitalul din Bârlad, pentru cã a refuzat sã fie testat cu aparatul etilotest, iar la spital a refuzat si recoltarea de probe biologice. În urma verificãrilor efectuate în baza de date privind detinãtorii de permise auto, s-a stabilit faptul cã Narcis Lucian Croitoru avea permisul de conducere retinut fiind cercetat pentru o infractiune la regimul circulatiei rutiere, comisã în luna noiembrie 2015. Pentru care a fost condamnat ieri, la un an închisoare, lucru care i-a anulat sentinta de trei ani cu suspendare, pe care i-a primit pentru boacãna fãcutã în martie anul trecut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.