spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Profesorul de tâlhãrie al lui Gicã Lupu – “Spaima pãcãnelelor” din Bârlad, condamnat la ani grei de puscãrie!

- Advertisement -

DREPTATE … Instanta bârlãdeanã a dat ieri sentinta într-un dosar având ca obiect comiterea  infractiunilor de tâlhãrie calificatã, tâlhãrie  si  furt calificat. Dosarul a fost rejudecat, sentinta de ieri fiind mai severã decât prima, condamnat fiind Costel Nãstase, cel care l-a format pe Sergiu Gicã Lupu, considerat capul unei retele de tâlhari, care este acum în puscãrie.  Sunt zeci de furturi si tâlhãrii comise de inculpati, iar ieri, în sentinta datã prin rejudecare, i s-a mãrit pedeapsa lui Costel Nãstase, zis si profesorul, de la de 4 ani, 8 luni, plus un rest de 791 zile de închisoare cu executare de la o altã faptã primitã în 2019, la 5 ani, 2 luni la care se adaugã acelasi rest ce a mai rãmas de executat. Vã reamintim cã Sergiu Gicã Lupu, considerat de politisti capul unei retele de tâlhari, a fost “pregãtit” de la 13 ani de Costel Nãstase ca sã „practice” aceastã meserie si iatã cã acum îsi depãseste “profesorul”. Sentinta de ieri poate fi atacatã cu  apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotãrârii.

Sentinta primitã ieri la rejudecare se referã la dosarul în care a fost deja condamnat Sergiu Gicã Lupu, acum în vâstã de 18 ani. Acesta si-a aniversat majoratul la penitenciar. Pasionat de pãcãnele si cunoscut politistilor  pentru aceastã  meteahnã, Gicã a comis-o grav, în seara de 19 decembrie 2019.  Acesta  a venit  într-o salã de jocuri, unde a pierdut o sumã de bani, circa 4000 de lei, si furios i-a cerut barmantei bani din casa de marcat! Femeia nu l-a bãgat în seamã, însã individul a intrat dupã tejghea, a îmbrâncit-o  si s-a repezit la sertarul cu bani, pe care l-a luat cu totul si a fugit. O altã  faptã a lui Gicã „Spaima Pãcãnelelor” a avut loc pe  12 februarie 2020, în municipiul Bârlad, când Politia a fost anuntatã  cã un minor de 16 ani  a smuls portofelul  unei femei, mai precis chiar al mamei  sale,  din mânã, fugind cu o sumã importantã de bani.  Minorul a fost prins, retinut, audiat si apoi arestat preventiv, ulterior fiind si condamnat. Alt  inculpat din gasca lui Sergiu Licã Lupu este Costel Nãstasã, de 32 de ani, din Bârlad, cunoscut drept „mentor” sau „profesorul”.

Profesorul mai are o victimã. Tot un minor, care la vârsta primei condamnãri avea 16 ani

Judecãtorul de drepturi si libertãti a rejudecat cauza grupului de tâlhari, care au fost condamnati (https://www.vremeanoua.ro/spaima-pacanelelor-si-gasca-sa-condamnati-la-ani-grei-de-puscarie-foto-video/?fbclidâIwAR1oBoRyYHGkxZZEkyovxxwap5761G3nv04YKjAenVmNVIorCuq-dr4t0qI_) în luna martie a acestui an. În acest dosar, unui alt elev de-ai lui Cornel Nãstase, Dragomir Eduard Andrei, i-a fost schimbatã condamnarea. Atunci, fatã de acest inculpat care avea 16 ani s-a luat mãsura încetãrii procesului penal, deoarece a intervenit împãcarea pãrtilor. Dar, dupã rejudecare, acesta a primit 9 luni de închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de complicitate la furt calificat. Judecãtorul a dispus totusi suspendarea executãrii pedepsei închisorii sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, acesta fiind considerat încã “începãtor” si la prima abatere. Pentru profesor însã rejudecarea a fost una fãrã noroc. A primit suplimentar sase luni de puscãrie, dar si o coadã ce o avea de ispãsit de la o altã faptã. În total, acesta a primit 5 ani si douã luni de închisoare, plus 791 de zile ce i-a mai rãmas de executat dintr-o altã pedeapsã. Costel Nãstase  este în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Vaslui. În 2019 fusese eliberat conditionat,  dupã ce fusese condamnat de Judecãtoria Gãiesti tot pentru o faptã de tâlhãrie comisã în 2016. A beneficiat atunci de clementa judecãtorilor care l-au scutit de 791 de zile de detentie, însã i le-au adãugat acum. În prima condamnare avea de executat 6 ani si o lunã de puscãrie.

CITITI SI: https://www.vremeanoua.ro/spaima-pacanelelor-si-gasca-sa-condamnati-la-ani-grei-de-puscarie-foto-video/?fbclidâIwAR1oBoRyYHGkxZZEkyovxxwap5761G3nv04YKjAenVmNVIorCuq-dr4t0qI

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.