26.9 C
Vaslui
06-iul.-2022

„Spaima Pãcãnelelor” si gasca sa, condamnati la ani grei de puscãrie! (FOTO, VIDEO)

PEDEAPSÃ… Instanta bârlãdeanã a dat sentinta într-un dosar de tâlhãrie calificatã, si furt calificat. Sunt zeci de furturi si tâlhãrii comise de sase inculpati, doi fiind minori si anume: Lupu Sergiu Gicã (minor), Dragomir Andrei Eduard, Dragomir Ulise Mãdãlin Andrei, Dãnilã Viorel, Nãstase Costel, Florea Mihai Adrian. Capul retelei este minorul Lupu Sergiu Gicã, care de la 13 ani a început sã „practice” meseria de tâlhar, iar pânã la cei 17 ani pe care îi are acum si-a format deja o retea de tâlhari si tãinuitori cu care lucra. Toti sunt acum condamnati si au primit pedepse de pânã la 4,6 ani de închisoare. Au de achitat si daune materiale de peste 20.000 de lei, precum si cheltuieli judiciare cãtre stat de peste 15.000 de lei! Sentinta nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel.

„Spaima pãcãnelelor”, Sergiu Gicã Lupu, de 17 ani, este pasionat de pãcãnele si cunoscut jandarmilor si politistilor pentru aceastã meteahnã. Gicã a comis-o grav, în seara de 19 decembrie 2019, când a venit într-o salã de jocuri, unde a pierdut circa 4000 de lei. Furios cã l-a pãrãsit norocul, acesta s-a dus tintã la gestionarã, cerându-i sã-i dea, nici mai mult, nici mai putin, decât… casa de marcat! Femeia nu l-a bãgat în seamã, însã individul a intrat dupã tejghea, a îmbrâncit-o si s-a repezit la sertarul cu bani, pe care l-a luat cu totul si a fugit. O altã faptã a lui Gicã a avut loc pe 12 februarie 2020, în municipiul Bârlad, când Politia a fost anuntatã cã un minor de 16 ani a smuls portofelul din mânã unei femei, mai precis chiar al mamei sale, fugind cu o sumã importantã de bani. Totul s-a petrecut pe platoul din fata Hotelului Moldova din Bârlad. Minorul a fost prins, retinut si audiat la sediul Politiei Bârlad, apoi arestat preventiv pentru 30 de zile. Un alt inculpat din gascã, care are 31 ani, este Costel Nãstasã, cunoscut ca „mentor” si complice al minorului Gicã Lupu, de 17 ani, a participat la sãvârsirea mai multor infractiuni de tâlhãrie si furt. Alti trei bãrbati, unul de 23 de ani, altul de 18 ani si un minor de 16 ani, toti din Bârlad, sunt acuzati de complicitate la mai multe infractiuni de tâlhãrie si furt, sãvârsite în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, prin smulgerea obiectelor de valoare de la victime, respectiv furturi din societãti comerciale. Prejudiciul cauzat a fost în valoare de peste 7.000 de lei. Bãrbatul de 23 de ani era tãinuitorul, adicã cel care primea marfa furatã si o vindea. În dosarul acesta au fost condamnati 6 inculpati care au tâlhãrit si furat de la 16 victime (16 persoane fizice si douã societãti comerciale)

Sentinta: ani grei de puscãrie!

Instanta bârlãdeanã a condamnat pe Sergiu Gicã Lupu la o mãsurã educativã privatã de libertate: „a internãrii într-un centru de detentie pentru o duratã de 2 (doi) ani , pentru sãvârsirea infractiunilor de tâlhãrie calificatã, furt calificat în formã continuatã. Urmãtoarea condamnare mai grea decât a minorului Lupu Sergiu, este a inculpatului Costel Nãstase, considerat de instantã „mentorul” minorului Lupu. Acesta a primit mai multe sentinte care s-au cumulat. A rezultat astfel o pedeapsã de 4 (patru) ani si 8 (opt) luni închisoare. Acesta este recidivist si a fost eliberat conditionat în 2019, iar acum i s-a adãugat si restul de pedeapsã neexecutatã, de 791 zile. Inculpatului minor Dragomir Ulise-Mãdãlin-Andrei (18 ani), Dãnilã Viorel Constantin, de 23 de ani si Florea Mihai Adrian, au primit închisoare cu suspendarea urmând sã presteze o muncã neremuneratã în folosul comunitãti, fiecare pe o perioadã de 90 de zile. Fatã de inculpatul Dragomir Eduard Andrei (16 ani) s-a luat mãsura încetãrii procesului penal, deoarece a intervenit împãcarea pãrtilor. Sentinta nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel în termen de 48 de ore de la comunicare.

CITITI SI: https://www.vremeanoua.ro/gica-spaima-pacanelelor-din-barlad-a-furat-sertarul-cu-bani-dintr-o-sala-de-jocuri-video/

CITITI SI: https://www.vremeanoua.ro/gica-spaima-pacanelelor-din-barlad-si-a-talharit-propria-mama-video/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here