spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
20-apr.-2024

A amenințat polițiștii „că îi taie ca pe ceapă”, fluturând un topor pe deasupra capului!

- Advertisement -
INCREDIBIL… Deși era sub control judiciar, un bărbat din Popeni, beat, s-a războit cu polițiștii, amenințându-i cu toporul!

CIRC… Un bărbat din satul Popeni, comuna Zorleni, în vârstă de 60 ani, a fost arestat preventiv, după ce a făcut un scandal de pomină cu polițiștii veniți să potolească spiritele între el și un vecin! Supărat că vecinul cu care avea socoteli mai vechi de încheiat, i-a refuzat “pacea” cu care a vrut să pecetluiască toate neînțelegerile, bărbatul și-a vărsat năduful pe polițiștii chemați la fața locului. Acesta le-a pus în vedere oamenilor legii că dacă vor călca în curtea lui le va veni de hac cu un topor, pe care îl avea deja în mână și pe care îl tot flutura amenințător deasupra capului. Le-a aruncat oamenilor legii cartea de identitate peste gard, în semn de legitimare, însă de primit a spus limpede că nu vrea să-i primească în ograda lui. Teribilismul făcut la beție de bărbatul în cauză l-a costat libertatea, căci acesta a fost arestat preventiv, fiind deja la a doua abatere comisă. Pentru prima era deja în perioada de control judiciar.

Un bărbat în vârstă de aproape 60 de ani, din satul Popeni, comuna Zorleni, Neculai C., a fost arestat preventiv pe 1 August, fiind acuzat de comiterea a două intracțiuni de ultraj și o infracțiune de tulburare a liniștii și ordinii publice. Neculai C. care avea o “răfuială” cu un vecin și, beat fiind, s-a dus pe 30 iulie la poarta acestuia, încercând să se împace cu el. Nu s-a putut, vecinul refuzând categoric “oferta” de pace și astfel s-a ajuns la o ceartă furtunoasă, fiind chemați polițiștii bârlădeni să o aplaneze. Aceștia i-au solicitat lui Neculai C. să se legitimize, însă el a intrat în curtea casei sale și s-a luat la harță cu polițiștii. Le-a azvârlit Cartea de Identitate peste gard și i-a amenințat că dacă îndrăznesc să intre în curtea lui îi taie “ca pe ceapă”! Uitând că este deja sub măsura controlului judiciar, pentru o altă faptă, comisă prin primăvară, Neculai C. a fluturat și un topor pe deasupra capului astfel că polițiștii l-au “încadrat” perfect la comiterea infracțiunii de ultraj! A fost reținut pe 30 iulie, pentru 24 de ore, iar pe 31 iulie, având deja instituită măsura controlului judiciar, i-a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C.N., cercetat sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de ultraj și o infracțiune de tulburarea ordinii și liniștii publice, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 01.08.2022 până la data de 30.08.2022, inclusiv”, este sentința dată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bârlad. Sentința poate fi atacată cu apel, lucru deja făcut de inculpat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Rog pe cei in uniforme sa vegheze cu mare atentie comportamentele din spatele blocului 134 stefan cel mare in special si din tot orasul si judetul.
    Da chiar ii rog sa ne transmita public dupa cateva zile de supravegherea non stop, cine i educa si plătește pentru asa comportamente si manifestari huliganice, iar asta nu i doar intr un singur loc.
    Ce provenienta or fi avand banii?
    Or fi munciti cu multa dibăcie si cu truda oare?
    Fara bani nimic nu poate functiona de maniera asta.
    Dar sa nu intervina ca la zorleni cu catusele asupra celor nevinovati.
    O fi injurat omul pe buna dreptate, mai pui mana si pe un par cand chiar esti agasat daca cu vorba bun nu se intelege, avand in vedere faptul c nimeni nu ti face dreptate.
    Dr cand vindem neamul si tara pe 2 lei, ce pretentii sa mai ai si de la cine.
    Nu stii care te apara si care ti face rau tovarasi.

  2. E dreptul fiecaruia de a alege.
    Aia din functii au dosare tinute prin sertare, sa scuture praful de pe ele si dupa sa intervina la nenea care nu ofera pacea unor tradatori.
    Cat mai stati la colt inventand si innebunind oamenii nevinovati.
    Cum ii duceti si i aduceti, bolovanilor.
    Dacă ești om, atunci ai drepturi și libertăți, iar ele sunt scrise negru pe alb în Constituție, în Titlul al II-lea, alături de îndatoririle române. Ne plac acele drepturi pentru ca vorbesc despre lucruri care nu se cuvin si nu parvin din oficiu. Avem multe drepturi (și e păcat să nu le știm) și doar două mari îndatoriri: să ne apărăm țara și să contribuim la cheltuielile publice (prin taxe și impozite). Înaintea celor două îndatori, fiecare, oricare dintre noi are datoria de a respecta legile țării, lucru care vine din conceptul de stat de drept.

    Sigur ai auzit de sintagma „drepturile omului”. Ele sunt fixate în Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948, după finalul celui de-al doilea război mondial, la a treia sesiune a Adunării Generale a ONU). Ideal, „drepturile omului” ar trebui să fie transpuse în totalitate în Constituțiile țărilor membre ONU. Din acest motiv, distingem drepturile constituționale de „drepturile omului”. De exemplu, Avocatul Poporului protejează doar drepturile constituționale, nu și drepturile universale care, dintr-un motiv sau altul, nu se regăsește în Constituție.

    Cum de avem drepturi? Principii generale.
    În absența statului, poporul e doar o adunătură de oameni. Acestor oameni nimeni nu le poate garanta viata, proprietatea sau libertatea. Statutul însă garantează aceste lucruri, pe baza drepturilor și libertăților înscrise în Constituție. Cu alte cuvinte, pentru fiecare drept, statul îți asigură mijloacele pentru a te proteja pe tine sau pentru ca tu să îți fructifici acel drept.
    Cat despre , Libertăți, sunt niște drepturi mai speciale, față de care statul nu trebuie să vă pună la dispoziție nimic deosebit, ci doar să vă garanteze.

    Suntem cu toții cetățeni și ne bucurăm în egală măsură de lege.
    Bogații au aceleași drepturi și obligații precum săracii,
    la fel și profesorii și elevii,
    femeile și bărbații,
    tinerii și bătrânii,
    homosexualii și heterosexualii,
    romii și secuii,
    blondele și pistruiații,
    cei care locuiesc pe stradă și cei care locuiesc la vilă,
    cei care lucrează la stat sau la privat și,
    cei care lucrează în organizații neguvernamentale sau în sindicate ori,
    cei care sunt șomeri,
    cei care stau la sat și cei,
    care stau la oraș și așa mai departe.

    Nimeni nu e mai presus de lege, indiferent de meseria pe care o practică, de lungimea părului, de culoarea pielii, de cum alege să-și trăiască viața și de orice alți factori la care te poți gândi. Când se face o lege, se face doar pentru viitor , aici strict pe drepturi si libertati expunem.

    Poate că ai auzit de frază „sunt cetățean european și am drepturi”. Asta înseamnă inclusiv că poți vota în alegeri europarlamentare sau să fii ales în instituțiile europene. Există și o Convenție Europeană a Drepturilor Omului, o particularizare a Declarației Universale a Drepturilor Omului (ONU) la nivelul statelor ale Consiliului Europei. Distinct de aceasta, există și Carta Drepturilor Fundamentale a Cetățenilor Europeni la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. România este membră a Consiliului Europei din 1993 și a Uniunii Europene din 2007.

    Când te simți nedreptățit, ești liber să te adresezi justiției (puterea judecătorească), care îți va soluționa cauza într-un termen rezonabil, printr-un proces corect.
    Da, dar atunci cand autoritatile isi indeplinesc indatoririle.
    Cine nu intelege aceasta fraza, sa ma intrebe pe mine, sa povestesc despre libertatile si drepturile viciate intentionat de sistem ai cum functioneaza.

    Te bucuri de protecție statului român și atunci când ești în afara granițelor României, fie că ești la studii, la muncă sau în vacanță.

    Statutul nu garantează toate drepturile pentru toți oamenii, căci unele drepturi sunt garantate doar pentru cetățenii români, legal.
    Dar la noi nu eate asa, acum, e altfel, pentru ca suntem un popor las, care doar stim sa ne simtim bine.

    Dar oare ce se întâmplă cu drepturi tale în lumea reala a anilor 2022, cand cei care trebuie aa ti apere drepturile se fac vinovati si sunt pasivi in functiile pe care le ocupa iar activitățile lor arata crearea de grupuri de interese si constrangere pe diverse criterii.
    Cele trei arome de libertate
    Libertățile sunt niște drepturi mai speciale. Diferența față de drepturi e că statul nu trebuie să creeze o infrastructură specială pentru ca tu să te poți bucura de aceste libertăți garantate.

    Libertatea de conștiință înseamnă că poți gândi ce vrei, poți avea orice opinie și poți să crezi în orice religie.

    Libertatea de exprimare înseamnă că puteți vorbi în public, liber și necenzurat, despre gânduri și opinii, atâta timp cât nu afectează demnitatea, onoarea, viața particulară și dreptul la propria imagine ale altor persoane.

    Dreptul la informație înseamnă că autoritățile publice trebuie să pună la dispoziție – din oficiu sau la cerere – orice informații de interes public pe care le dețin.

    Cum sunt legat între ele cele trei?

    Aceste trei libertăți vin „la pachet”; sunt strâns legate și cu atât mai valoroase când sunt puse împreună. E ca și cum ai mâncat un cornet de înghețată compus din trei cupe diferite. Fiecare cupă e gustoasă, dar când aromele se amestecă ai un super gust, inegalabil. Când guști din înghețată, mănânci câte puțin din fiecare aromă. Primele două cupe puse în cornet sunt libertatea conștiinței și liberul acces la informație. Libertatea de exprimare vine deasupra lor, sprijinindu-se pe ele.

    Faptul că libertatea de exprimare se sprijină pe conștiință și pe liberul acces la informații necesare libertate ca statul să vă pună la dispoziție infrastructura prin care ai acces la informații corecte. Trecând aceste informații prin filtrul gândurilor sau credințelor tale, îți formulezi opinii sau dai naștere unor creații bazate pe informații corecte, adevărate (pe care le poți exprima liber).

    Adica Vorbi tovarasi.
    Pacea nu se cerseste dupa ce ai produs in jurul oamenilor ce putea fi mai rau.
    Rubedeniile care au foat mai slabi de inger ingropate rau facut constant de catre cetateni aflati in vecinatati in cele mai odioase moduri si multe altele, cine nu intelege, explic eu cu nume si prenume.
    Si cine sta in spatele acestor nenorociri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.