A apărut un nou tip de pensie în România. Cine poate beneficia de aceasta

Vești bune pentru cei care fac parte din populația activă deoarece au un nou tip de pensie în România, suplimentară față de cea de drept. De ea nu vor beneficia însă toți românii și se acordă în anumite condiții.

Începând cu acest an românii pot beneficia de un nou tip de pensie. Aceasta se numește pensie ocupațională și poate fi acordată în anumite condiții. Veniturile ar putea fi realizate ca un beneficiu la salariu, acordat de către patroni angajaților lor.

Un nou tip de pensie în România

Pensia ocupațională este considerată Pilonul 4 în categoriile deja existente. Aceasta este stabilită de către fiecare angajator în parte în funcție de capacitatea și resursele sale. Această pensie suplimentară este mai mult o bonificație și se stabilește în funcție de mai multe criterii. Angajatorul este cel care poate stabili mai multe trepte de contribuție pentru angajații săi. El va ține cont de salariul, vechimea dar și funcția angajatului său.

Banii pentru contribuția la acest nou tip de pensie vor ajunge în fiecare lună într-un cont administrat privat, pe numele angajatului. Un alt beneficiu pe care îl aduce pensia ocupațională este faptul că inclusiv salariatul va putea să cotizeze lunar pentru contul său. Prin acest program de pensie, Autoritatea de Supraveghere Financiară își dorește să ofere o alternativă viabilă pentru un program de economisire pe termen lung. …https://www.bzi.ro/a-aparut-un-nou-tip-de-pensie-in-romania-cine-poate-beneficia-de-aceasta-4054191?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ