spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

A comandat ricină pe Darkweb ca să-și ucidă o rudă. Nu va face nicio zi de închisoare

- Advertisement -

Un tânăr din oraşul Fălticeni a fost condamnat definitiv de instanţele bucureştene la un an închisoare cu suspendare pentru tentativă de dobândire de arme chimice.

Tânărul a fost acuzat că a comandat, prin intermediul reţelei DarkWeb, 28 de grame de ricină, substanţă calificată ca armă chimică, cu scopul de a-şi ucide o rudă. Infracţiunea a avut loc în noiembrie 2020, dar decizia definitivă a instanțelor a venit acum câteva zile.

„În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informaţii cu Departamentul pentru Siguranţă Naţională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei SUA din Austria, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice. Astfel, bărbatul bănuit, aflându-se pe teritoriul României, ar fi încercat să procure ricină, substanţă calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-şi ucide o rudă. În acest sens, bărbatul ar fi accesat reţeaua DarkWeb şi ar fi solicitat aproximativ 28 de grame de ricină”, au precizat reprezentanții Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, tânărul ar fi determinat o altă persoană să ridice coletul, fără ca aceasta să cunoască conţinutul real al pachetului…https://adevarul.ro/stiri-locale/suceava/a-comandat-ricina-pe-darkweb-ca-sa-si-ucida-o-2205735.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.