A consumat alcool, a fugit de politie si a intrat cu masina în portile de acces ale unei locuinte

CERCETÃRI… Un bãrbat în vârstã de 25 ani a intrat cu masina în portile de acces ale unei locuinte din localitatea Perieni. Tânãrul fugea de politie, nu oprise la semnalul regulamentar efectuat de cãtre patrulã si încerca sã se sustragã activitãtii de control. Acesta a fost urmãrit pe o distan de aproximativ 1 kilometru, iar, dupã ce a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat în portile de acces ale unei locuinte, a încercat sã fugã din nou, de data aceasta, pe jos. A fost interceptat de cãtre politisti si, pentru cã emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Bãrbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de <conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice>, se aratã într-un comunicat de presã al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui.

Nu a fost singurul bãrbat descoperit de politistii vasluieni conducând sub influenta alcoolului. Potrivit IPJ, alti patru soferi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice. „Sâmbãtã, 17 aprilie, ora 17:05, politistii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, pe drumul comunal din localitatea Satu Nou, comuna Cretesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat, din aceeasi localitate. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la un spital din Husi, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de <conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice>“, au transmis reprezentantii IPJ. Un alt sofer, însã din Husi, a fost testat cu alcooltestul si a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeasi searã, un bãrbat de 45 de ani, din localitatea Plopoasa, a fost, de asemenea, oprit de politisti, care, procedând la efectuare de verificãri, au constatat cã nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodatã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Politistii atentioneazã: „Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului”

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice: „Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice!Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie”.
1 COMENTARIU

  1. Gaborii sa nu manance c*cat. Chiar daca nu emani halena alcoolica te testeaza. Asta in Romania, in strainatate nu se comit astfel de abuzuri. Daca ai fost oprit fii sigur ca vei fi testat si pentru alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ