A crescut volumul de apă din acumularea Căzănești, sursa de alimentare a orașului Negrești!

ÎMBUCURĂTOR… Situația volumului de apă din acumularea Căzănești, sursa de alimentare a orașului Negrești, s-a îmbunătățit.

NOUTĂȚI… Vești bune pentru negreșteni. Situația volumului de apă din acumularea Căzănești, sursa de alimentare a orașului Negrești, s-a îmbunătățit. Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADIV) Vaslui a comunicat acest lucru Primăriei și Consiliului Local printr-o adresă în care se mai precizează că se lucrează în așa fel încât, dacă va fi nevoie, să se poată recurge la opțiunea restaurării celor două puțuri existente. “Am găsit înțelegere, asta este foarte important, este un lucru care trebuie făcut împreună. Sperăm să găsim sursa de finanțare și sprijinul tehnic. În prezent, stăm mult mai bine cu volumul de apă în barajul Căzănești”, a precizat primarul Cristi Rusu la ultima ședință de Consiliu Local Negrești.

Orașul Negrești se confruntă, de anul trecut, cu o problemă în ceea ce privește alimentarea cu apă. Apele Române au impus restricții, astfel că negreștenii primesc apă doar în intervalul orar 07:00-19:00. La începutul acestui an, directorul Aquavas, Gabriel Beșleagă a declarat într-o ședință de Consiliu Județean că “are în vedere introducerea în sistem a celor două puțuri existente în oraș, care vor asigura un debit nu foarte mare – 3l/s, la consumul orașului (10-11 l/s), reprezintă 30-40%, ceea ce va asigura un spor calitativ și cantitativ pentru apa orașului Negrești. De asemenea, prin lucrările de investiții realizate prin Compania Națională de Investiții, prin proiectul pe care îl avem în derulare acum, au fost eliminate pierderi mari care existau în coloana de aducțiune și care au reprezentat cauza ajungerii lacului în situația de acum. În principiu, cu o exploatare judicioasă, nu vor fi probleme”, a explicat directorul Aquavas. De asemenea, acesta a explicat că restricțiile privind alimentarea cu apă în Negrești sunt impuse de Apele Române. “La rândul nostrum, am fost obligați să intrăm în graficul de restricții. Estimăm că odată cu introducerea restaurării celor două puțuri am putea elimina, dacă nu, coborî nivelul de restricții. Lucrările nu sunt de complexitate și de anvergură mare, nu ar implica o durată mare pentru finalizarea lor. Dacă condițiile meteo permit execuția, eu estimez că în 30-60 zile lucrările pot fi terminate”, a explicat directorul Aquavas, Gabriel Beșleagă, în cadrul ședinței de Consiliu Județean Vaslui din ianuarie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ