18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

A dat foc apartamentului de nervi! (foto, video)

- Advertisement -

Piromanul de la blocul 35

NEBUNIE Supãrat foc cã sotia l-a amenintat cu divortul, un tânãr de 29 de ani din Vaslui si-a aruncat în aer apartamentul, în urmã cu douã seri. Mai întâi, bãut fiind, s-a certat cu femeia la telefon si, când a auzit cã ea era plecatã la pãrinti luând si copilul lor de trei ani, a ales sã se rãzbune, aprinzându-i lucrurile. Nu s-a multumit cu atât si a dat si drumul la gaz. Înainte sã se dezlãntuie infernul, a rupt-o la fugã. Sositã acasã într-un suflet la chemarea vecinilor, femeia a suferit un soc când a vãzut dezastrul si a avut nevoie de îngrijiri medicale. Piromanul a fost retinut de politisti si riscã pânã la 15 de ani puscãrie pentru distrugere prin incendiere.

Panicã, joi searã, într-un bloc din Vaslui. Un apartament cu douã camere situat la ultimul etaj a fost cuprins de flãcãri, în timp ce proprietara era la socri împreunã cu fetita lor de trei ani. Anchetatorii si-au dat imediat seama cã focul a fost pus intentionat si l-au suspectat încã de la început pe sotul femeii. „Din cercetãrile efectuate pânã în prezent s-a stabilit cã, în urma unor certuri familiale, bãrbatul aflat sub influenta bãuturilor alcoolice a dat foc unor bunuri din apartament, apoi a deschis robinetul de la gaz, fapt care a determinat o acumulare de gaz care a dus ulterior la o explozie în imobil. Bãrbatul de 29 de ani a fost retinut pentru 24 de ore si va fi prezentat la instantã cu propunere de arestare preventivã pentru distrugere prin incendiere”, a declarat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Explozia i-a scos din apartamente pe vecini

Femeia le-a povestit anchetatorilor cã, în dimineata zilei respective, sotul i-a cerut bani ca sã bea ceva. Spre searã, a avut inspiratia sã plece de acasã împreunã cu fetita. El a sunat-o si i-a cerut sã meargã acasã. Tânãra si-a dat seama cã este bãut si l-a refuzat. Mai mult, i-a spus cã vrea sã dea divort, moment în care bãrbatul a amenintat-o cã-i dã foc la casã. Si-a pus planul nebunesc în practicã si apoi a plecat fãrã nicio remuscare. Explozia i-a scos din apartamente pe vecini, care au crezut initial cã e vorba de un joc de lumini, pe care l-au instalat tinerii, de curând, în apartament. Erau de fapt scânteile care se vedeau din stradã. La un moment dat, s-a auzit o bubuiturã, iar pe scarã a început sã miroase puternic a fum. Speriati, locatarii au iesit din case, temându-se de ce e mai rãu. Au sunat la 112 si mai multe echipaje de pompieri au ajuns în scurt timp în zonã. „Ne-am speriat groaznic. S-a auzit o bubuiturã si am iesit cu toti din casã. Am crezut cã va sãri blocul în aer când ne-am dat seama cã e incendiu. La început am vãzut lumini în casã, am crezut cã e cineva înãuntru si cã monteazã un joc de lumini. Erau scântei. Bine cã nu erau în casã, cã se putea termina rãu de tot. E o nenorocire! Au rãmas fãrã locuintã în puterea iernii. Abia renovaserã apartamentul. Mama fetei si sora muncesc în Italia. Vai de capul lor!”, spuneau oamenii. Flãcãrile mistuiserã deja dormitorul si bucãtaria, acolo unde s-a si produs deflagratia.”La fata locului s-au deplasat douã echipaje din cadrul IJSU Vaslui cu apã si spumã cu douã autospeciale. În momentul în care au ajuns pompierii, incendiul se manifesta la nivelul dormitorului. Se pare cã incendiul a pornit ca urmare a unei actiuni intentionate. Prin apelul 112 s-a anuntat cã în apartamentul respectiv s-a produs o explozie, pompierii au actionat imediat, interventia a durat aproape o orã”, a declarat Alina Poianã, purtãtorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.