spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

A doua siameză născută la Piteşti a încetat din viaţă

- Advertisement -

Cea de-a doua siameză internată la data de 26 decembrie a anului 2011 la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală a încetat din viaţă miercuri, după ce prima s-a stins marţi, la acelaşi spital.

Imediat după decesul primei siameze, a doua micuţă a fost operată, pentru separare, însă starea ei s-a înrăutăţit, din cauza multiplelor malformaţii pe care le are.

Deşi operaţia a decurs normal, fără mari complicaţii, starea fetiţei a fost din ce în ce mai gravă.

În cursul nopţii, micuţa a decedat după o evoluţie nefavorabilă, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Raluca Alexandru.

O insuficienţă hepatică i-a adus sfârşitul, fetiţa supravieţuind doar 16 ore după decesul surorii sale.

Cele două fetiţe siameze, care cântăreau la naştere împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut, în 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” declara atunci că starea siamezelor este gravă, precizând că acestea sunt lipite în zona ficatului, dar că au inimi separate.

Medicii nu se gândeau anul trecut la o operaţie de separare, deoarece acest lucru ar fi fost posibil abia după vârsta de şapte luni, când fetele ar fi luat în greutate.

Din nefericire, însă, în cele 4 luni de viaţă, micuţele nu au luat în greutate decât foarte puţin, iar starea lor s-a agravat.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.