24.4 C
Vaslui
28-iun.-2022

A falsificat adeverinte necesare dosarului de pensionare

A FOST PRINSÃ… Violeta Iacob, de 54 de ani din comuna Puscasi este cercetatã penal dupã ce a falsificat, în repetate rânduri, adeverinte necesare la întocmirea dosarului de pensie. Femeia tinea, la domiciliul sãu documente din fosta arhivã a CAP Puscasi, pe baza cãrora elibera aceste adeverinte, falsificând semnãtura primarului Neculai Ignat.

Ieri, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetãrile într-un dosar de cercetare penalã în care Vileta Iacob este cercetatã pentru sãvârsirea infractiunilor de fals material în înscrisuri oficiale. În acest dosar, cercetãrile au demarat dupã ce reprezentanti ai Primãriei Puscasi au depus plângeri cu privire la existenta unei adeverinte care atestã vechimea în muncã a unei persoane ca fost membru al CAP Puscasi, având semnãtura si stampila primarului Neculai Ignat falsificatã. Astfel, Violeta Iacob, angajatã în functia de contabil la o societate agricolã creatã dupã ce au fost desfiintate CAP-urile, în 1991, si-a însusit, în mod ilegal documente din arhiva fostului CAP Puscasi. Profitând de faptul cã unele persoane din comunã aveau o stare de sãnãtate precarã si intentionau sã se pensioneze, femeia le-a promis acestora cã le va rezolva problema eliberãrii adeverintelor necesare dosarului de pensionare. Asta deoarece, la desfiintarea CAP-urilor, a existat un ordin prin care toatã arhiva trebuia predatã primãriilor. Pe atunci, CAP Puscasi apartinea de Primãria Laza. Numai cã actele nu au mai ajuns unde trebuiai si au dispãrut pânã când au fost gãsite în locuinta Violetei Iacob. “Chiar dacã a existat acel Ordin, cei de la CAP Puscasi au refuzat sã facã acest lucru, dar nu cunosc si motivul” a spus primarul comunei Puscasi, Neculai Ignat. Pe baza actelor pe care Violeta Iacob si le-a însusit, în perioada 2004-2007, a eliberat 8 astfel de adeverinte, cu semnãtura si stamipla primarului falsificatã. Sãptãmâna aceasta cercetãrile au luat sfârsit, iar dosarul penal a fost înaintat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui cu propunerea de trimitere în judecatã a Violetei Iacob pentru sãvârsirea infractiunii de fals în înscrisuri oficiale. Gurile rele spun cã femeia nu ar fi la prima încãlcare a legii. Se pare cã, în perioada în care a fost contabilã la societatea agricolã Fortuna, a prinsã cu o lipsã în gestiune de aproximativ 1 miliard de lei vechi. O altã poveste care circulã spune cã, într-o perioadã, Violeta Iacob se mutase în municipiul Vaslui si locuia la o prietenã. În perioada în care prietena Violetei a fost plecatã la muncã în strãinãtate, se spune cã acesta a reusit sã-i vândã locuinta femeii.

Neculai Ignat, bucuros ca au fost gasite actele fostului CAP Puscasi

“Dacã au fost gãsite acele documente astept cu sufletul la gurã sã ajungã în posesia Primãriei. Asa nu vom mai plimba oamenii degeaba dintr-o parte în alta si le vom putea elibera adeverintele de care au nevoie. De exemplu, asa ceva nu s-a întâmplat la Teisoru. Oemnii de acolo apartineau de CAP Laza, iar la Laza documentele au fost predate la primãrie si cei care aveau nevoie si-au primit actele”, a spus Neculai Ignat. Tot primarul comunei Puscasi spune cã, în perioada în care Emil Bãnceanu a fost director la Casa Judeteanã de Pensii Vaslui, patru registre ale fostului CAP Puscasi au ajuns în institutia vasluianã. “Am cerut sã mi se facã copii dupã cele patru registre. Prima oarã când am cerut acest lucru mi-au promis cã mi le vor da dar, când am fost si a doua oarã sã le cer, mi-au spus cã au dispãrut”, spune Neculai Ignat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here