spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

A fi sau a nu fi vaccinat!

- Advertisement -

CAMPANIE A început controversata vaccinare anti-HPV pentru elevele din clasele a VI-a si a VII-a. În lunile ianuarie si mai 2010 urmeazã sã fie administrate celelalte douã doze. Tinerele vor fi vaccinate de medicul scolar sau medicul de familie arondat scolii respective.

Ministerul Sãnãtãtii a decis continuarea campaniei de vaccinare împotriva HPV. Vaccinarea nu este obligatorie, dar este recomandatã. Pãrintii pot anunta dacã se opun vaccinãrii. Aproximativ 5.900 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin destinate fetitelor de clasa a VI-a si a VII-a vor ajunge,în cel mai scurt timp, în scolile vasluiene. Dupã ce în anul 2008 campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin în rândul fetitelor de 12 si 13 ani, a fost primitã reticent atât de cãtre medici, cât si de cãtre popula?ie, autoritãtile sanitare vasluiene încep o nouã campanie de vaccinare anti-HPV (human papilloma virus). Majoritatea pãrintilor vasluieni nu sunt însã de acord cu aceasta.

Nu vor vaccinarea!

Directorii scolilor vasluiene afirmã cã pãrintii nu sunt receptivi la vaccinarea anti-cancer de col uterin.“Nu am avut solicitãri de vaccinare din partea pãrintilor, nu si-a dat nimeni acordul scris, cu toate cã am împãrtit pliante informative pe care le-am trimis acasã. Existã o temere si pãrintilor le este foarte greu sã se decidã când au informatii contradictorii”, a declarat Zailic Ghighi, directorul Scolii Feresti, unde învatã peste 50 de eleve de clasa a VI-a si a VII-a. Curios este faptul cã desi pãrintii lor considerã cã vaccinul nu este bun, elevele sunt de acord cu vaccinarea. “Mi se pare foarte bine cã suntem vaccinate împotriva cancerului. Decât sã mã îmbolnãvesc de cancer, mai bine fac un vaccin”, este de pãrere Ana Maria Ciobanu, elevã în clasa a VII-a. O altã fetitã împãrtãseste aceeasi pãrere cu colega sa. “Sunt sigurã cã pãrintii mei mã lasã sã fac acest vaccin. Nu stiu de ce ar fi împotrivã!”

Campanie ratatã în 2008

Vasluienii au refuzat s? îsi vaccineze fiicele împotriva cancerului de col uterin în 2008. Astfel, din cele 2748 eleve care ar fi trebuit vaccinate anul trecut, numai pentru 11 cazuri medicii au primit acordul pãrintilor. Pretul celor trei doze de vaccin este în farmacii de 16-18 milioane de lei vechi, iar ministerul îl administreazã în mod gratuit.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.