spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

A fost adoptatã legea care îi lasã 10 ani fãrã permis pe soferii prinsi bãuti sau drogati la volan

- Advertisement -

NOUTATE…Legea «Anastasia» a suferit modificãri si acestea au fost adoptate, ieri, de Camera Deputatilor. Noua lege disciplineazã drastic soferii care se urcã la volan dupã ce au consumat droguri sau alcool sau care sunt prinsi, la volan, fãrã permis. Conform noilor prevederi, cei prinsi drogati sau bãuti pot rãmâne fãrã permisul de conducere pânã la 10 ani. Mai exact, soferii depistati drogati în trafic sau cu o alcoolemie de peste 0,8/ mie vor rãmâne fãrã permis pe perioada maximã de timp. De asemenea, soferii drogati sau bãuti care provoacã accidente mortale pot fi condamnati cu închisoarea între 15 si 25 de ani. De asemenea, noua lege spune cã un conducãtor auto care provoacã un accident mortal nu va scãpa cu o pedeapsã cu suspendare. Urmeazã ca noua lege sã fie promulgatã de presedintele României înainte de a fi pusã în aplicare. „Am ajuns, din nefericire, la o cifrã alarmantã: 16 accidente mortale produse de soferi bãuti, drogati sau fãrã permis. Alarmantã mai ales pentru cã, vãzând o statisticã de anul trecut, a reiesit o usoarã crestere a numãrului de tragedii. Mi-e greu sã gãsesc o explicatie pertinentã a cauzelor acestei regretabile realitãti. Poate cã si fenomenul drogurilor a luat o prea mare si prea îngrijorãtoare amploare în ultimul an, dar cert este cã gradul de inconstientã si iresponsabilitate este si el unul foarte ridicat. Și nu doar fatã de viata semenilor, cât si pentru ignorarea efectelor legii, care de sase luni pedepseste cu închisoarea cu executare uciderea oamenilor nevinovati pe strãzi de indivizi urcati la volan sub influenta alcoolului, a drogurilor sau fãrã permis”, a transmis initiatorul acestei legi. De reamintit este si faptul cã noua lege poartã numele fetitei ucise, în 2022, de un sofer fãrã permis.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Pentru cei prosti e legea asta, aveți mare grijă. Prostii vor putrezi in pușcărie, iar Buzatu și alții mari că el, vor rade de voi. Majoritatea polițiștilor merg băuți la volan, nu mai spun de droguri, nici unul nu va face pușcărie, din contra, o să vă caute si n cur de alcool sau droguri, vrând să arate că își fac meseria!! In toate tarile UE, alea civilizate, poti sa bei o bere sau un pahar de vin. La noi, nimic, că doar așa se pot face că lupta cu nedreptatea.

  • prea dur spus, dar cumva cam așa e!!

   Nu e rea propunerea dar trebuie nuanțată în functie de gravitate si de consumul de alcool depistat…
   DE FAPT: cele mai multe accidente sunt din cauza infrastructurii proaste si prost intretinută si nerezistentă, drumuri înguste cu doar 1 singură bandă, trebuie să depăsesti nu ai ce face. Iar DEPĂSIREA este cea mai periculoasă manevră.

   • EXACT! nu ca alcoolul sau drogurile la volan nu sunt periculoase – peste o anumita limita, insa – dar nimeni nu recunoastea in Romania cat se moare pe sosele din cauza lipsei infrastucturii, asta e realitatea. Daca e sa respecti litera legii pe drumurile din Romania, sa mergi perfect legal intre A si B, iti va lua dublul sau chiar triplul timpului normal intr-o tara cu autostrazi!
    Evident ca soferii depasesc viteza, evident ca mai depasesc aiurea din cauza aglomeratiei si pierderii rabdarii, tuturor ni se intampla, sa nu fim ipocriti! …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.