1.4 C
Vaslui
05-dec.-2022

A fost prins furnizorul retelei de traficanti droguri de la Husi!

- Advertisement -

PROBLEME Vesti rele pentru cei cinci huseni, arestati în aprilie într-un dosar privind comiterea infractiunilor de detinere si consum, dar si de trafic de droguri: procurorii DIICOT au anuntat cã l-au prins pe bucuresteanul care le furniza „marfa”, iar magistratii Tribunalului Vaslui l-au si arestat ieri, pentru 29 de zile. În plus, husenii nu au reusit sub nicio formã sã convingã judecãtorii de faptul cã nu ar fi decât niste consumatori de substante interzise, nicidecum traficanti, acestia prelungindu-le mandatul cu încã 30 de zile de arest preventiv.

Procurorii DIICOT, împreunã cu colegii din SCCO Vaslui, au reusit în urmã cu douã zile sã facã noi retineri în dosarul sinuos al tinerilor huseani, acuzati de trafic de droguri. Extinzând ancheta, acestia au ajuns la un bucurestean de 23 de ani, pe nume Preda Adrian Constantin, împotriva cãruia anchetatorii au dovezi cã se ocupa cu traficul de droguri de risc. Mai mult, Preda, cred anchetatorii, este cel care le furniza „marfã” celor cinci huseni, arestati în aprilie. „Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui, Politiei municipiului Husi si procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au documentat activitatea infractionalã a mai multor tineri cu vârste cuprinse între 18 si 26 de ani, din municipiile Husi, Vaslui, Botosani si judetul Iasi. Acestia erau suspectati cã fãceau parte dintr-un grup infractional specializat în procurarea si distribuirea, contra cost, a drogurilor de risc. În luna aprilie a.c., cinci dintre membrii grupãrii au fost arestati preventiv pentru sãvârsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, detinere de droguri de risc în vederea consumului propriu si organizarea activitãtii de trafic de droguri de risc. Extinzând cercetãrile, a fost depistat si retinut Preda Adrian, de 23 ani, din municipiul Bucuresti, care a pus la dispozitia membrilor grupului drogurile de risc (canabis) ce erau ulterior distribuite, contra cost, în rândul studentilor si elevilor din municipiile Husi si Iasi. In urma probatoriului administrat în cauzã, Preda Adrian a fost retinut. Astãzi, 28 mai, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivã pe o perioadã de 29 de zile fatã de suspect, pentru sãvârsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, detinere de droguri de risc în vederea consumului propriu si organizarea activitãtii de trafic de droguri de risc”, au comunicat anchetatorii.

Husenii arestati, încã 30 de zile dupã gratii!

Între timp, husenii Dan Nãstasã Bratosin, Simona Bujder, Corozel Ionut, Aghiorghiesei Andrei si Tofan Dragos Andrei, s-au folosit de toate cãile de atac, pentru a scãpa de starea de arest preventiv, însã, în ciuda insistentelor apãrãtorilor, care au dorit sã arate cã ei sunt cel mult consumatori, în nicun caz, traficanti, magistratii au considerat altfel. Pe termenul din 17 mai, instanta Tribunalului Vaslui le-a prelungit mandatul de arest preventiv cu 30 de zile, acesta expirând pe 21 iunie 2013.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.