spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

A fugit de poliţie, lovind unul dintre agenţi, după ce era să-i calce cu tirul

- Advertisement -

Poliţia e pe urmele unui şofer de tir care, la sfârşitul săptămânii trecute, a fugit de controlul oamenilor legii, după ce l-a lovit pe un agent, iar cu câteva minute înainte era să-i calce cu tirul pe poliţiştii care i-au făcut semn să tragă pe dreapta.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, evenimentul s-a petrecut vineri, 27 august, în cadrul unei acţiuni pe linia respectării de către conducătorii de vehicule a greutăţii maxime admise pe drumurile publice, acţiune efectuată de un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Suceava, alături de doi lucrători din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

Somat cu pistolul, după ce era să dea cu tirul peste poliţişti

În timp ce se deplasau pe DN 17, din direcţia Poiana Stampei spre Dorna Candrenilor, poliţiştii au observat un autotractor cu remorcă încărcat cu buşteni, iar la solicitarea lucrătorilor DRDP, oamenii legii au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, oprind legal autovehiculul în trafic, pe partea dreapta a carosabilului.

Tirul era înmatriculat în judeţul Bistriţa-Năsăud, iar la volan, explică poliţiştii, era un anume Dumitru Guşa, în vârstă de 27 de ani, din comuna bistriţeană Şanţ.

Tânărul a prezentat avizul de însoţire a mărfii, certificatele de înmatriculare şi câte o copie după actul de identitate şi permisul de conducere, susţinând că documentele originale nu le are asupra sa.

Tirul şi remorca aparţin unei societăţi comerciale din Anieş, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Şoferul a fost invitat să se deplaseze în zona în care se afla cântarul auto, însă bistriţeanul a încercat să îi convingă pe poliţişti să îl lase să plece, deoarece mai avea circa 200 de metri până la depozitul firmei de material lemnos unde trebuia să ducă încărcătura.

Refuzat de poliţişti, Dumitru Guşa s-a urcat din nou la volanul tirului, susţinând că îi va însoţi până la cântarul auto.

Odată ajuns însă în dreptul depozitului firmei la care urma să livreze buştenii, şoferul a semnalizat dreapta cu intenţia de a intra în curtea societăţii respective, moment în care poliţiştii i-au blocat cu maşina lor intrarea şi au coborât din autoturism, cerându-i şoferului de tir să coboare de la volan.

Şoferul, însă, a demarat şi a virat brusc, fiind cât pe ce să-i calce cu tirul pe poliţişti.

Unul dintre poliţiştii de la Circulaţie a scos pistolul din dotare şi l-a somat pe bistriţean să coboare din tir, ameninţându-l că nu va ezita să facă uz de armă.

„Poliţistul necesită pentru vindecare 5-7 zile de îngrijiri medicale”

Dumitru Guşa s-a conformat iniţial indicaţiilor poliţiştilor şi i-a urmat pe aceştia până la cântarul auto.

Odată ajuns la locul în care urma să i se verifice greutatea încărcăturii, şoferul a coborât din maşină, a încuiat-o cu cheia şi a încercat să fugă.

Unul dintre poliţişti, se arată în comunicatul IPJ Suceava, i-a tăiat calea în încercarea de a-l opri, însă Dumitru Guşa l-a lovit intenţionat cu cotul în umăr şi piept, agentul de la Rutieră căzând lângă carosabil.

Şoferul de tir a reuşit până la urmă să fugă în zona depozitului, unde i s-a pierdut urma.

„În urma examinării medico-legale s-a concluzionat că poliţistul necesită pentru vindecare 5-7 zile de îngrijiri medicale cu pierderea consecutivă a capacităţii de muncă pe această perioadă”, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, precizând că s-au dispus măsuri pentru prinderea fugarului.

Dosar penal pentru ultraj şi amenzi usturătoare

În urma incidentului de la sfârşitul săptămânii trecute, informează IPJ Suceava, Dumitru Guşa s-a ales cu dosar penal pentru ultraj.

Şoferul de tir va afla când va fi prins că, pe lângă acuzaţiile penale, s-a ales şi cu o amendă din partea lucrătorilor DRDP Iaşi pentru refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire, iar amenda este de 15.000 lei.

Cei de la Drumuri şi Poduri au amendat şi firma de care aparţine tirul condus de Dumitru Guşa cu suma de 30.000 de lei, pentru efectuarea transportului de mărfuri care nu sunt indivizibile cu depăşirea maselor maxim admise.

Bistriţeanul nu va uita cu siguranţă prea repede incidentul de la Suceava, fiind lăsat fără permis de conducere pentru 30 de zile şi primind şi o amendă pe linie rutieră în valoare de 600 de lei.

Poliţiştii urmează să stabilească şi dacă erau şi alte motive pentru care bistriţeanul a fugit de control, preferând să lovească un om al legii.
monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.