A furat pentru cã voia sã intre în Puscãrie

PREA SÃRAC Hotul care a furat, vinerea trecutã, 220 de lei din farmacia din Husi, mai spãrseserã, tot în cursul sãptãmânii trecute, alte sase locuinte, cele mai multe dintre ele în cartierele “Dric 2” si “Dric 3”. Desi ar putea trece drept un infractor de temut, se pare cã individul de 21 de ani, Andrei Vârlan, a comis aceste fapte doar ca sã fie… arestat! Crescut într-o casã de copii din Negresti, acesta nu avea unde locui si nici ce mânca. Înduiosatã de situatia lui, una persoanele ale cãror locuinte au fost sparte, aflându-i povestea, i s-a fãcut milã si i-a dat ceva de îmbrãcat. Din casa sa, hotul furase chiar un palton, iar în fata anchetatorilor a explicat faptul cã îi era foarte frig si de aceea a sustras haina.

A spart mai multe case si o farmacie, însã a fost destul de repede prins de politisti. Se numeste Andrei Vârlan, are 21 de ani, iar, ieri, judecãtorul de drepturi si libertãti de la Husi, a admis propunerea de arestare preventivã, formulatã pe numele sãu. Politistii huseni au stabilit faptul cã acesta a spart nu doar farmacia de pe strada “Calea Basarabiei”, dar si câteva case din cartierul “Dric”. Nu a furat de nicãieri lucruri de valoare, desi ar fi avut ce! Acest fapt le-a dat de gândit inclusiv anchetatorilor. Bãiatul a recunoscut cã dorea, în fond, sã fie arestat, deoarece la închisoare e tot mai bine decât pe strãzi. Ultimul sãu domiciliu, acolo unde a si crescut de fapt, a fost la o Casã de Copii din Negresti, însã, în ultima perioadã, stãtea pe strãzi sau pe la diverse persoane care, uneori, îl mai primeau la muncã.

I-a dat hotului, din milã, o geacã sã aibã cu ce se îmbrãca!

Din casele de unde a dat spargerile, acesta nu fura mare lucru! De pildã, din ultima casã unde a spart geamul pentru a pãtrunde în interior, a luat doar niste role, desi avea la îndemânã multe alte obiecte, mai valoroase, pe care le-ar fi putut sustrage. Din altã parte, a furat un palton, spunând apoi cã îi era foarte frig si nu avea cu ce se îmbrãca. Husenii pãbugiti de pe “Dric” spun chiar cã unul dintre ei l-a suprins în casã si l-a legat de un stâlp, pânã au venit politistii. Niciodatã nu opunea rezistentã. “El nu vroia decât sã fie dus la închisoare. Am vorbit eu cu el si a spus cã e al nimãnui, stã pe stradã, iar când merge la cineva la muncã, îi dãdea doar mâncare, dupã care trebuia sã plece iar pe drumuri. I-am spus cã e mai bine sã cearã, decât sã fure. Mi-a spus cã nu are pe nimeni, i-a murit mama, iar oamenii îtI dau azi, mâine, dar nu mereu. Vecinului meu, când l-a vãzut în ce hal era, i s-a fãcut milã si i-a dat o geacã, pentru cã nu avea pe el decât o bluzã subtiricã. A spus cã la închisoare e tot mai bine. De asta cred cã nici nu a fugit, atunci când a spart farmacia, Politia prinzându-l imediat”, a spus Mariana Rotaru, 31 de ani, din cartierul “Dric”. Ieri, judecãtorul de drepturi si libertãti de la Husi a admis propunerea de arestare preventivã a lui Andrei Vârlan, acesta având dreptul de a contesta solutia în termen de 48 de ore.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ