spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

A încălcat ordinul de protecție și a ajuns în arest!

- Advertisement -
FORȚOS… A sărit la bătaie la soție și fecior, deși avea ordin de protecție! Judecătorul l-a trimis direct în arest preventiv!

NERVOS… Gabriel Adrian Dorobăț, din localitatea Raiu, orașul Murgeni, a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile pentru că a săvârșit infracțiuni de violență în familie, nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu și pentru distrugere. Culmea este că acesta a mai fost în arest preventiv, după ce și-a bătut nevasta destul de rău, în luna mai a.c., iar pe 31 mai a primit de la instanța bârlădeană 6 luni de interdicție de a se apropia de soție și casa acesteia! N-a rezistat decât 5 luni și după ce i-a tras nevestei o bătaie, a bătut și copilul, de 17 ani, și a distrus diverse lucruri prin casă, s-a ales cu 30 de zie de arest preventiv! Evident că a contestat decizia magistraților bârlădeni, așa că „circul” se mută la Tribunalul Vaslui.

În noaptea de 22/ 23 octombrie 2022, polițiștii compartimentului de Ordine și Siguranță Publică, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Raiu, cu privire la faptul că soțul său, un bărbat în vârstă de 46 de ani, s-a deplasat la domiciliul ei, ar fi provocat scandal și ar fi distrus ușa locuinței. Totodată, acesta l-ar fi lovit pe fiul său minor, în vârstă de 17 ani, în cursul aceleiași seri. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvîșirii infracțiunilor de violență în familie, distrugere și încălcarea prevederilor dispuse prin ordinul de protecție.

Doar o lună mai avea…

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că la data de 31 mai a.c., Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție împotriva bărbatului, pe o perioadă de 6 luni. Totodată, s-a pus în evidență că acesta ar fi încălcat, în mod repetat, în noaptea de 22/23 octombrie a.c., prevederile ordinului de protecție, pătrunzând în locuința persoanelor vătămate, unde ar fi provocat scandal și distrugeri, deși îi era interzis să se apropie sau să intre în contact cu persoanele protejate. În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de 23 octombrie a.c., polițiștii din Murgeni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.

Acesta a fost prezentat pe 24 octombrie Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea luării unei măsuri preventive.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, privind pe inculpatul D. G.- A pentru infracțiunea prevăzută de legea pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. Dispune arestarea preventivă a inculpatului D G-, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de legea pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, pentru durata de 30 zile, de la data de 24.10.2022 până la data de 22.11.2022 inclusiv. Respinge cererea de luare a măsurilor preventive mai ușoare, incluzând arestul la domiciliu, privind pe inculpatul D G.- A., ca neîntemeiată”, este sentința dată de magistratul bârlădean de drepturi și libertăți. Sentința a fost contestată de Gabriel Adrian Dorobăț, iar apelul va fi judecat la Tribunalul Vaslui. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.