5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

A început distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE și în județul Vaslui, unde sunt aproape 56.000 de beneficiari

- Advertisement -
AJUTOARE… Aproape 56.000 de vasluieni vor beneficia de pachete cu ajutoare alimentare, fiecare pachet totalizând 27 de kg de produse.

START… De luni, 14 noiembrie, a început distribuirea de pachete cu alimente acordate de Uniunea Europeană și în județul Vaslui, mai exact în comunele Iana, Bogdănești și Gugești. Prin tranșa a cincea din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, 55.937 de vasluieni vor beneficia de pachete cu ajutoare alimentare, fiecare pachet totalizând 27 de kg de produse.

Aproape 56.000 de vasluieni care trăiesc în condiții dificile vor intra, în următoarele zile, în posesia pachetelor cu alimente plătite de Uniunea Europeană. Acestea ar trebui să le ajungă două-trei luni, au calculat responsabilii. În unele comune, aceste ajutoare deja au ajuns, fiind depozitate în primării, școli, sau cămine culturale. În data de 14 noiembrie, 1389 de pachete au fost livrate în comuna Iana, 748 de pachete în comuna Bogădnești și 148 de pachete în comuna Găgești. Marți, 15 noiembrie, produsele alimentare au fost livrate după cum urmează: Perieni – 736 pachete, Fălciu – 855 pachete, Mălușteni – 411 pachete, Epureni – 501 pachete, Tătărăni – 382 pachete, Boțești – 267 pachete. Miercuri, 16 noiembrie, distribuirea produselor alimentare a continuat în comuna Lipovăț – 485 pachete, Bunești-Averești – 435 pachete, Delești – 585 pachete, Dănești – 318 pachete, Grivița – 520 de pachete, Pogonești – 251 pachete. Tot ieri trebuiau livrate produsele și în comuna Zorleni, însă furnizorul a ajuns după închiderea ediției ziarului. În total, în cele trei zile, au fost livrate 8031 pachete, urmând ca până în data de 9 decembrie, produsele să ajungă la toți cei care au nevoie de ele. Un pachet cu ajutoare conține: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g), conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g), conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g), compot de fructe (1,44 l), gem de fructe (360 g), gem de fructe dietetic (360 g). Trebuie menționat că aceste pachete cu alimente nu îi susțin doar pe cei vulnerabili. Indirect, este ajutată și industria alimentară care a vândut, astfel, sute de mii de tone de făină și mălai, precum și zeci de milioane de conserve, în valoare de peste 220 de milioane de lei. Doar orezul este din alte țări. Vorbim, practic, de cel mai mare program în care industria alimentară românească are posibilitatea să pună produsele românești, fabricate în România, la dispoziția Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru a ajunge la persoanele defavorizate.

Categoriile eligibile

-Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;

-Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

-Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.