spot_imgspot_img
spot_img
3.1 C
Vaslui
06-dec.-2023

A început numărătoarea inversă pentru fostul episcop, Corneliu Onilă!

- Advertisement -
DE LA CAPĂT… Dosarul fostului episcop a ajuns, din nou, pe masa magistraților Curții de Apel Galați, acesta va fi judecat pentru acte sexuale cu minori.

LA JUDECATĂ… Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, este din nou în fața magistraților Curții de Apel Galați. Și asta după ce decizia instanței de a retrimite dosarul anchetatorilor a fost respinsă de către Înalta Curte de Casație și Justiție și dosarul retrimis către judecare. Alături de fostul înalt prelat, în același dosar este judecat și preotul Sebastian Jitaru, după ce ambii au fost găsiți vinovați de acte sexuale cu minori. Astfel, Onilă a ajuns în boxa acuzaților după ce, timp de mai mulți ani, a chinuit și abuzat elevii Seminarului din Huși. De cealaltă parte, anchetatorii au demonstrat că Jitaru a fost partenetul de nebunii a prelatului de la Huși, dar în timp ce acesta este judecat sub control judiciar, Onila se bucură de libertate deplină.

Pentru fostul episcop de la Huși, Corneliu Onila, a început numărătoarea inversă. Și asta după ce procurorii care-l anchetau au contestat decizia Curții de Apel Galați de a retrimite dosarul în care acesta este acuzat de acte sexuale cu minori, spre cercetare, Parchetului. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat dreptate anchetatorilor, astfel că dosarul a revenit pe masa judecătorilor. Alături de Onila, în același dosar, mai este judecat și preotul Sebastian Jitaru, partenerul de nebunii al fostului prelat. Rechizitoriul din dosarul fostului prelat arată abuzurile acestuia față de elevii Seminarului din Huși. Șocante rămân, în continuare, dezvăluirile conexe, care arată perdelele murdare cu care s-a acoperit un deceniu întreg, tot dezastrul moral, dintr-un așezământ în care vasluienii credeau că găsesc alinare și înțelepciune. Episcopia ajunsese însă pe mâna unor indivizi fără scrupule, care, fie direct, fie printr-o complicitate tacită, au căutat să își consolideze puterea, locurile călduțe și, nu în ultimul rând, adăpostul pentru un desfrâu care nu poate fi cuprins de o minte normală. Totul, sub o cuvioșenie aparentă, cu care s-a tot defilat până în ultima clipă. “Sunt trucaje, nu e nimic adevărat”, strigau inclusiv unii care, în fața procurorilor, au depus mărturie că da, știau și văzuseră cu ochii lor dezmățul lui Onilă. Știau că Jitaru fusese făcut preot prin abuz, căci, în realitate, avea 8 clase, iar ca să poată lua o leafă pe statul de plată, a fost încadrat drept paznic la Episcopie ca, într-o seară, să fie făcut preot duhovnic. Toate acestea nu l-au făcut pe Onilă să plece capul și să se considere vinovat. Din contra! Acum nu mai trăieste în luxul de odinioară, cu slugi la fiecare pas, însă nu o duce nici foarte rău la mănăstirea Văratec. Locuiește într-un fel de palat vechi, în apropierea mănăstirii, masa îi este preparată în mod special de măicuțe, care au grijă ca fostul episcop să nu ducă lipsă de nimic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Da l in morții lui de poponar! Hm….si când te gândești ca era episcopul Husilor, te gândești la ce mafie e acolo și de fapt în toată biserica! Cu dracu sa mai crezi în biserica și in ” trimișii lui Dumnezeu pe pamant „?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.