spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

A început Tabãra Rotary Vaslui: 25 de olimpici se bucurã de activitãti de recreere si dezvoltare personalã | FOTO

- Advertisement -

ACTIVITÃTI… Prima Tabãrã Rotary a început de ieri, 3 iulie, la Complexul Noblesse din comuna Poienesti. 25 de olimpici vasluieni participã, sãptãmâna aceasta, la activitãti de recreere si dezvoltare personalã. Spre exemplu, elevii se vor întâlni astãzi cu viitorul guvernator al Districtului 2241 – România si Republica Moldova, Andrei Botez, pentru a afla cum îsi pot controla emotiile, dar si cum pot scãpa de teama de a vorbi în public. Ziua va continua cu un curs despre acordarea primului ajutor, iar apoi cu un atelier de gastronomie localã. Seara se va încheia vizionând un film românesc.

În prima zi de tabãrã, elevii au fãcut cunostintã cu organizatorii si locul în care îsi vor petrece urmãtoarele zile. „De multi ani ne gândeam sã organizãm o tabãrã pentru olimpici. Ne era usor sã vã oferim bani, ca sã vã cumpãrati ceva de ei, probabil apoi se întâmpla sã uitati si de obiectul cumpãrat, si de noi. Cred cã aceastã tabãrã vã va aduce mult mai multe beneficii. În primul rând vã veti cunoaste între voi. În al doilea rând, programul pregãtit de noi va cuprinde mai multe activitãti care sã vã ajute în dezvoltarea voastrã personalã. Însã nu doar acesta este scopul nostru, ne dorim si sã vã distrati pentru cã ati muncit un an de zile, iar acum e momentul rãsplatei”, le-a transmis olimpicilor Cãtãlin Ghintuialã, vicepresedintele Clubului Rotary Vaslui.

Valeriu Caragatã: „Ne dorim ca performanta sã reprezinte un tel pentru toti elevii vasluieni”. Dana Gologan, noul presedinte al Clubului Rotary Vaslui

Un alt membru rotarian, Valeriu Caragatã, le-a prezentat olimpicilor programul de activitãti, dar si regulile pe care trebuie sã le respecte pentru ca întreaga tabãrã sã se desfãsoare în sigurantã: „Clubul Rotary functioneazã pe principiul prieteniei si al voluntariatului, de aceea noi am directionat fondurile pe care le-am obtinut în urma Balului Rotary din decembrie, anul trecut, cãtre aceastã tabãrã. Pânã acum, olimpicii primeau o bursã, însã dorinta noastrã a fost sã extindem aceastã actiune si sã organizãm o tabãrã care sã contribuie la dezvoltarea voastrã personalã prin activitãti extrascolare, sã existe o împãrtãsire a bunelor practici. Ne dorim sã multiplicãm acest eveniment, adicã sã îl organizãm si în urmãtorii ani. Sperãm ca tabãra de anul acesta sã vã ambitioneze sã veniti si în 2024, dar si sã devinã un model pentru alti elevi. Ne dorim ca performanta sã reprezinte un tel pentru toti elevii vasluieni, sã fie cât mai multi în aceastã zonã, iar noi sã extindem acest proiect si sã permitem accesul a cât mai multi olimpici”, le-a transmis Valeriu Caragatã. Dupã ce si-au luat în primire camerele, elevii au avut program de recreere la piscinã, saunã, salinã, tenis de masã si biliard. Seara, au avut ocazia de a participa la predarea „colanului” în cluburile Rotary, Rotaract si Interact. În Rotary, conducerea a fost preluatã de medicul Dana Gologan.

Programul Taberei Rotary Vaslui: ateliere de astronomie, olãrit, actorie si dezvoltare personalã

Programul Taberei Rotary mai include câteva ateliere de astronomie, de olãrit, de actorie si dezvoltare personalã. Seara, olimpicii vor avea parte de discotecã, iar la final, în ultima searã, de un foc de tabãrã. Alãturi de acestia se vor afla si membrii cluburilor Interact si Rotaract. Patronul Complexului Noblesse, Florin Pârgaru, i-a îndemnat pe elevi sã se bucure din plin de toate activitãtile pregãtite si sã revinã ori de câte ori vor avea ocazia: „nu e usor sã stai în fata unor olimpici. Vã felicit pentru rezultatele obtinute si vã urez bun venit în locatia noastrã. Împreunã cu organizatorii, ne vom strãdui ca sederea voastrã aici sã fie cât mai frumoasã. Vã invitãm sã vã bucurati de spatiile de recreere – de piscina noastrã exterioarã, de salina cu sare de Himalaya, de saunã, de natura care ne înconjoarã. Probabil ati vãzut cã peisajele sunt mirifice. Cazarea este, din punctul nostru de vedere, cea mai bine dotatã la nivelul judetului. Bucãtãria este diversificatã si împacã toate gusturile si cel mai înalt nivel de calitate. Avem, de asemnea, si un teren de sport, unde puteti sã faceti miscare. Dacã veti dori, vom putea face si o drumetie, pentru cã avem alãturi pãdurea. Asadar, sperãm cã sederea voastrã aici va fi cât mai plãcutã”, le-a transmis elevilor patronul Complexului Noblesse.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Bravo copiilor.
  Atat s-a putut din partea Rotary, este ok si asa.
  De comentat … un singur lucru… da, Domnul Popa un bugetar penibil cu carte multa. O adevarata statuie vie a comunismului dar pe care nu ar trebui sa o cinstim.
  Acum e un partizan de dreapta ce ne vb de Dumnezeu, e in toate si in toti, nimic fara El, si pana acum era un socialist convins de stanga unde Dumnezeu avea loc doar in inima lui.

 2. De toata jena. Un minim de efort si ati fi ales o tabara decenta, pe masura muncii acestor copii. La Noblesse, atat merita acesti copii care au facut cinste judetului?? Sau ati vrut ca banii sa ii invartiti tot in clanul vostru. Pacat ca familiile acestor copii nu au avut un pic de demnitate si sa va dea un mare flit. Asta este rasplata recunoasterii perfomantei????

  Băi copii, dacă aveti minte, folosit-o, nu vă lăsati folositi de niste personaje precum cele de prin foto. Aveti demnitate si standarde!!! Meritati mai mult decat o tabara penibila la Noblesse!!

 3. Libidinosul ăla de Popa de nelipsit. Sa fiu in locul părinților, as fi îngrijorat, având in vedere ce comportament are individul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.