3.9 C
Vaslui
09-dec.-2022

A început vânătoarea: 300 de bogaţi au primit scrisori acasă de la Fisc

- Advertisement -

Fiscul a trimis scrisori către 300 de contribuabili cu venituri mari în care îi îndeamnă să se conformeze voluntar la declararea veniturilor. Fie ele din ţară sau din străinătate. Este prima etapă dintr-un plan amplu al statului de urmărire a averilor, scrie economica.net.

Guvernul României s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional să strângă bani de la bogaţii ţării. Deja, 300 de români cu venituri ridicate au primit scrisori prin care vor fi încurajaţi să îşi declare veniturile şi să îşi plătească taxele, scrie economica.net.

Cei 300 au fost identificaţi de Fisc în urma informaţiilor publice disponibile şi a analizelor istoricului fiscal. De altfel, numărul ales este cel al celebrului top al celor mai bogaţi oameni din România publicat de revista Capital.

„În legătură cu persoanele cu venituri ridicate, am identificat 300 de plătitori de taxe care vor fi incluşi în programul dedicat de conformare, bazându-ne pe informaţiile publice valabile şi a analizelor istoricului fiscal. Până pe 10 mai 2012, vom trimite scrisori pentru încurajarea conformării voluntare ca prim pas pentru o coerciţie crescută”, se arată în memorandumul de înţelegere cu FMI.

Guvernul susţine că vrea doar să îi ajute pe bogaţi să îşi plătească dările la stat.

„Scrisorile sunt de îndrumare şi de asistenţă. Nu-i ameninţăm cu nimic. Le punem în vedere că dacă au venituri din străinătate să le declare la ANAF, depunând declaraţia respectivă. De asemenea, în scrisoare sunt îndemnaţi să depună obişnuita declaraţie 200”, au spus surse guvernamentale pentru economica.net.

Avere de 29,5 miliarde de euro

Cei mai bogați 300 de români au o avere cumulată de 29,5 miliarde de euro, în ușoară scădere față de ediția precedentă. Dintre cei 300 de milionari, 14 au reședința în străinătate, iar 121 au domiciliul în Capitală.

Deși mulți s-au confruntat cu reale probleme financiare, unii au înregistrat și creșteri semnificative. Motivul? Au investit în energie, construcții-infrastructură, agri­cultură sau pro­ducție, sectoare care au performat bine în ultimul an.

Ion Țiriac și Dinu Patriciu nu au mai prins loc pe podium. Frank Timiș, cu o avere de 1,6-1,65 mld. euro, ocupă locul întâi și este urmat de Ioan Niculae și familia Adamescu.

www.capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.