18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

A încercat sã-si ucidã sotia însãrcinatã!

- Advertisement -

S-au încheiat cercetãrile în cazul tânãrului în vârstã de 32 de ani, din comuna Dragomiresti, care în luna aprilie a fost la un pas sã-si omoare nevasta, gravidã în sapte luni. Procurorii l-au trimis în judecatã pentru tentativã de omor deosebit de grav. Vasile Murgu se aflã deja în arest preventiv. Între timp, sotia sa a adus pe lume si cel de-al treilea copil.

NEBUN. Cei doi sunt cãsãtoriti de sapte ani. La momentul atacului, pe 23 aprilie, Diana si Vasile Murgu aveau doi copii gemeni în vârstã de 3 ani. De câte ori se îmbãta, bãrbatul, gelos din fire, îi reprosa sotiei sale cã îl însealã. Nu s-a sinchisit nicio clipã de faptul cã Diana e gravidã. O agresa fizic si verbal aproape zi de zi. În seara cu pricina, la crâsmã, sãtenii comentau pe seama unui vecin mai în vârstã, care avea o relatie cu nevasta unui localnic, asa cã Vasile s-a dus glont acasã si a întrebat-o pe partenera lui dacã ar fi în stare de asa ceva. Ba i-a spus verde în fatã cã el stie sigur cã s-a iubit si ea cu bãtrânul acela. Tânãra a negat, însã Vasile a amenintat-o cã în acea zi vor muri amândoi. Si-a trimis copiii la magazin, s-a întins în pat si i-a spus Dianei sã stea lângã el. Speriatã, ea s-a asezat pe pat, la picioarele lui, iar acesta a continuat sã îi reproseze cã îl însealã. Au urmat scene demne de filmele de groazã. „…inculpatul s-a ridicat de pe pat, a luat un cutit de pe masã, a revenit la partea vãtãmatã, i-a pus mâna la gurã si i-a spus cã o omoarã. Tinea cutitul în mâna stângã si a împins partea vãtãmatã pe pat, aceasta rãmânând culcatã cu fata în sus. Inculpatul s-a urcat deasupra sotiei sale, având cutitul în mânã, iar aceasta a început sã se zbatã, asftel încât inculpatul a lovit-o o datã cu cutitul în spate, în omoplatul drept. Apoi, inculpatul s-a urcat cu genunchii pe burta sotiei sale si s-a tãiat singur cu cutitul la gât si în zona pieptului, spunându-i cã se omoarã si el. Inculpatul a scãpat cutitul din mânã, iar acesta a cãzut lângã pat. Murgu Vasile i-a pus mâna pe gât sotiei, strângând-o si spunându-i cã asa o omoarã dacã nu a murit de cutit. S-a rãzgândit apoi si s-a dat jos de pe pat si a luat cutitul. Partea vãtãmatã a profitat de acest moment si a fugit cãtre usã. Inculpatul a ajuns-o din urmã, a apucat-o de pãr si a tras-o înapoi pe pat, femeia cãzând cu fata în sus. Murgu Vasile s-a urcat peste ea si a vrut sã o loveascã în burtã cu cutitul, însã ea a prins cutitul, i l-a luat din mâmã si l-a aruncat lângã pat. Atunci, inculpatul a strâns-o de gât pânã a lesinat. A luat apoi cutitul si i-a mai aplicat o loviturã în piept”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul de caz.

A încercat sã se spânzure de câteva ori

În clipa în care femeia si-a revenit din lesin, Vasile a dezbrãcat-o de hainele pline de sânge, a sters-o si a îmbrãcat-o cu un tricou. A aruncat rufele murdare pe foc. Bãrbatul i-a spus tinerei cã peste putin timp vor muri, întrucât el vrea sã se spânzure. Nu a reusit însã, întrucât snurul folosit s-a rupt. De trei ori si-a pus streangul de gât, de fiecare datã fãrã succes. Între timp, unul dintre copii a fugit la bunica paternã si i-a cerut ajutorul. Însotitã de una dintre fiice, bãtrâna a intrat în casã si si-a vãzut bãiatul spânzurat. L-a salvat in extremis si apoi s-a ocupat de norã. Vasile nu s-a potolit, însã. S-a închis într-o camerã si a încercat sã îsi punã din nou capãt zilelor. Si un vecin a intrat în casa groazei si le-a ajutat pe femei. A sunat la 112 si a anuntat cã douã persoane au nevoie de îngrijiri medicale. Echipajul medical al SAJ Vaslui i-a preluat pe amândoi si i-a transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Au supravietuit. El a fost supus inclusiv unei expertize psihiatrice, la finalul cãreia s-a stabilit cã a avut discernãmânt în momentul atacului. Murgu a fost arestat preventiv pentru tentativã de omor deosebit de grav. Între timp, sotia lui a devenit mama pentru a treia oarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.