A izbucnit scandalul cu privire la Educația sexuală a elevilor prin telefon. Părinții reacționează dur

Prima aplicaţie mobilă de educaţie pentru sănătate sexuală în limba română iscă discuții complexe, la trei luni de la apariție. În acest moment a izbucnit scandalul mediatic.Oficial, aplicația este destinată tinerilor de peste 15 ani, și a fost descărcată de mii de persoane, fiind disponibilă gratuit atât pentru utilizatorii de iPhone cât și de Android. Asociația Părinților cere interzicerea aplicației.

Ce specificații are aplicația MYRA

„MYRA este concepută pentru a oferi femeilor și bărbaților tineri informații imparțiale despre contracepție, planificare familială, sarcină, naștere, sexualitate, sănătate sexuală, boli cu transmitere sexuală și autonomie. Un instrument de urmărire a fertilității încorporat vă poate ajuta să determinați zilele din lună în care o femeie este cel mai probabil să rămână însărcinată atunci când face sex fără contraceptive.

O secțiune cu mai multe informații și ajutor oferă răspunsuri la întrebări frecvente, teste pentru a vă testa cunoștințele și linkuri către instanțe care pot oferi ajutor, dacă este necesar. Conceput pentru persoanele care caută informații de uz personal, acest instrument ușor de utilizat și accesibil este de asemenea potrivit pentru lucrătorii din domeniul sănătății comunitare”, se arată în descrierea aplicației.

Care e scopul aplicației?

Scopul aplicației, așa cum spun dezvoltatorii ei, este să vină în sprijinul tinerilor cu o gamă completă de teme şi instrumente de educaţie sexuală, fiind concepută pentru a combate concepţiile greşite, informaţiile incorecte sau alte probleme legate de sănătatea sexuală.
Astfel, aplicaţia include rubrici dedicate. Iată câteva dintre ele: „Despre relaţiile mele şi starea de bine”, „(Cred că) sunt însărcinată”, „Corpul, igiena şi sexul” etc.

La capitolul igienă, aplicația îi învață pe tineri, băieți și fete, cum să își spele corect organele sexuale. Fetele află, de asemenea, cum să se îngrijească pe durata menstruației. Deși aici, am putea semnala o situație destul de ciudată. În contextul în care aplicația este destinată tinerilor din România, iar absorbantele sunt disponibile și accesibile, la capitolul igienă menstruala se aduce în discuție o metodă folosită cu zeci de ani în urmă. Și anume folosirea de pânză din bumbac, reutilizabile. De asemenea, nu se spune nimic despre tampoanele interne.

Informații explicite despre materie

Adolescenților de peste 15 ani li se oferă sfaturi pe care un părinte nu le-ar prezenta cu siguranță așa. Iată cum se prezintă secțiunea destinată informațiilor despre contactul sexual. …https://evz.ro/a-izbucnit-scandalul-cu-privire-la-educatia-sexuala-a-elevilor-prin-telefon-parintii-reactioneaza-dur.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ