A MAI CÃZUT O SMECHERIE, MARCA “DAN MARIAN”! (facsimil)

Senatorul Dan Marian pierde teren în lupta subteranã pe care o duce, pentru preluarea organizatiei judetene a noului PNL. Desi spera cã în toamna acestui an va mãslui cumva alegerile si va fi ales sef peste toti liberalii din judet, Marian a trebuit sã se supunã deciziilor de la centru, care au arãtat cã, la Vaslui, vechii liberali vor conduce Comitetul judetean executiv, noul organism de conducere a partidului. Marea surprizã a alegerilor a fost faptul cã vechiul PNL avea în componenta Comitetului Judetean executiv 15 voturi, în timp ce PDL avea – conform primelor informatii venite de la Bucuresti – 13 voturi. Cineva din PDL a pus, în mod intentionat, un vot în plus la organizatia de la Vaslui. Manevra a fost descoperitã de sefii vechiului PNL, care au protestat la Vaslui, spunând cã PDL nu are doi membri, ci doar unul, în judetul Vaslui, astfel cã raportul a ajuns la 15 pentru vechiul PNL si 12 pentru organizatia senatorului Marian.

Sâmbãta trecutã, la Bucuresti, s-a decis cã noul Comitet Executiv Judetean Vaslui a PNL va fi format, preponderent, din membrii vechiului PNL. S-a spus, initial, cã vechiul PNL va avea 15 voturi, în timp ce membrii vechiului PDL urmau sã detinã 13 voturi. Practic, activitatea politicã a noului PNL la Vaslui va fi coordonatã de Florin Ciurariu si colegii sãi liberali, în timp ce Dan Marian va fi doar copresedinte în conducerea judeteanã, pânã în 2017, când se vor organiza alegeri la judet. Dar, cercetând documentele oficiale ale Consiliului National s-a descoperit o gravã eroare. Conform documentelor oficiale, conducerea organizatiilor judetene este asiguratã de Comitetul judetean executiv (CJEX) si de Biroul politic judetean comasat paritar. CJEX este alcãtuit, unde existã patru-sase colegii de deputati, din 23 de membri, 7-9 colegii de deputati – din 26 de membri – si peste zece colegii de deputati din 29 de membri, din parlamentarii alesi în judetul respectiv, presedintii organizatiilor interne, cu drept de vot consultativ. S-a mai decis si ca, în cazul în care prin includerea parlamentarilor ponderea stabilitã conform prevederii legate de rezultatul alegerilor europarlamentare si cea a numãrului de primari se inverseazã, se suplimenteazã numãrul membrilor CJEX astfel încât sã se mentinã ponderea calculatã.

Vasluiul, ca judet, are sapte colegii de deputati, deci Colegiul judetean executiv ar fi urmat sã aibã 26 de persoane. La acest numãr s-a adãugat mandatul senatorului Dan Marian, astfel cã numãrul membrilor CJEX trebuie sã fie de 27. Nu se stie cum, cineva de la PDL Bucuresti a încercat sã “saboteze” Comitetul Executiv de la Vaslui, spunând cã vechiul PDL are doi parlamentari, astfel cã numãrul voturilor PDL în noul Comitet a fost stabilit la 13.

“S-a reparat greseala, e 15 la 12, numãrul voturilor în CJEX”

“Dintr-o eroare, am vãzut cã Vasluiul apãrea cu 15 la 13, numãrul de voturi în noul Comitet judetean executiv. Respectând adevãrul, trebuie sã recunoastem cã numãrul total de voturi al Comitetului este de 27, iar raportul voturilor este de 15 voturi vechiul PNL – 12 voturi vechiul PDL. Sper cã nu a fost o gresealã intentionatã a cuiva din vechiul PDL, au trecut în mod eronat un parlamentar în plus”, a spus deputatul Florin Ciurariu, copresedintele Comitetului judetean executiv. Dar, ce se ascundea în spatele “greselii” fãcute la Bucuresti? Cineva din conducerea fostului PDL ar fi trecut 13 voturi în contul organizatiei senatorului Marian, pentru ca acesta sã jongleze cu voturile, în sensul blocãrii unor hotãrâri importante. O sursã din interiorul partidului sustine cã “senatorul Marian intentiona sã controleze voturile Comitetului judetean executiv prin atragerea unor primari sau a unui parlamentar din vechiul PNL, astfel ca numãrul de voturi sã ajungã 14 la 14 sau chiar sã controleze comitetul”. Or, mai spune sursa noastrã, “acum îi va fi mai greu sã controleze Comitetul judetean, pentru cã îi va trebui încã douã sau trei voturi, ceea ce ar fi foarte greu”.

Pe cine aduce Dan Marian în CJEx? Gasca “veselã” din PDL…

Organizatia judeteanã a vechiului PDL va trebui sã stabileascã, pânã la finele lunii, persoanele care vor stabili deciziile politice în noul PNL, adicã 12 lideri de partid din judet, care vor sta la masa negocierilor cu colegii din fostul PNL. Din câte se stie pânã acum, în Comitetul executiv vor intra cei sapte primari de la PDL – Munteni de Sus, Tãtãrãni, Drânceni, Grivita, Delesti, Stãnilesti, Gherghesti. Lor li se vor alãtura persoane din cercul de apropiati ai senatorului Marian. Parlamentarul husean vrea sã controleze cu mânã fermã voturile fostului PDL, astfel cã este de asteptat ca în Comitetul Executiv sã-i regãsim pe cei din cercul de apropiati ai lui Marian: Mihai Ponea, Ciprian Iftimoaei, Alex Curelaru sau alte persoane din conducerea judeteanã a social-democratilor.

Hotararea nr 1 a CNC a PNL din 31 ianuarie 2015

Hotararea nr 2 a CNC a PNL din 31 ianuarie 2015

.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ