A murit actorul Vlad Ciobanu. Era infectat cu COVID-19 și era internat într-un spital din Iași

Infectat cu COVID-19 şi internat într-un spital din Iași, actorul moldovean Vlad Ciobanu a murit. Anunţul a fost făcut de colegii acestuia. Actorul avea 53 de ani.

Vlad Ciobanu se afla internat la Iași şi luptă cu COVID-19 a încetat duminică, 22 noiembrie când acesta a plecat dintre cei vii.

Vlad Ciobanu, actor de film, a murit pe un pat de spital din Iași

Anunţul morţii lui Vlad Ciobanu a venit de la colegii acestuia de breaslă. Într-un mesaj publicat pe o reţea de socializare aceştia au anunţat că actorul moldovean a pierdut lupta şi că s-a stins pe un pat de spital.

„Personalitate marcantă a culturii naţionale, venind dintr-o familie cu bogate tradiţii în domeniul culturii şi artelor, artistul şi dascălul Vlad Ciobanu şi-a dedicat cariera promovării artelor spectacolului şi a frumoasei lumi a scenei”, se menţionează într-un necrolog emis de conducerea ţării, transmite IPN.

„De o modestie proverbială, ultimii ani din viaţa lui Vlad Ciobanu au fost dedicaţi edificării Centrului Naţional de Educaţie prin Artă, instituţie la cârma căreia s-a aflat de la crearea acesteia în anul 2016. Acest proiect de suflet al lui Vlad Ciobanu a insuflat multor tineri de la noi dragostea faţă de artele spectacolului şi cultură în general. Exprimăm sincere condoleanţe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor din lumea artelor spectacolului şi filmului, şi tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit pe Omul şi Maestrul Vlad Ciobanu”, se mai spune în necrologul semnat de preşedintele ţării în exerciţiu, Igor Dodon, de premierul Ion Chicu, preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, şi ministra educaţiei culturii şi cercetării, Lilia Pogolşa.

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova a transmis la rându-i un mesaj de condoleanţe. Aceasta îi îndeamnă pe toţi să îl ţină minte vesnit pe actor

„Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au preţuit pe Vlad Ciobanu. Să-l ţinem minte că pe actorul veşnic dornic să îmbogăţească lumea teatrului şi să aducă proiecte noi, ca pe cel care a reuşit să îl joace atât de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu căuta să pună în valoare tinerii. Dumnezeu să-l ierte”, precizează lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Vlad Ciobanu s-a născut pe 31 iulie 1967. A devenit cunoscut publicului după prestaţia sa în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu şi turnat în 1987. Actorul a fost director general al Centrului Naţional de Educaţie prin Artă. … https://www.bzi.ro/a-murit-actorul-vlad-ciobanu-era-infectat-cu-covid-19-si-era-internat-intr-un-spital-din-iasi-4074847?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ