24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

A murit Ancelin Roseti, poet si ziarist din Bârlad, membru al Uniunii Scriitorilor din România

DRUM BUN, ANCELIN!… „Începând cu vârsta de 50 de ani, e bine sã nu te mai certi cu nimeni, pentru cã s-ar putea sã nu mai ai timp sã te împaci”, spunea ANCELIN ROSETI. A fost un poet si publicist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat multe cãrti de poezii si a avut o colaborare fructuoasã cu ziarul Adevãrul, unde publica mereu pe blogul „Ancelin Roseti”, preluat de acest ziar national. Trupul neîsufletit al poetului si publicistului Ancelin Roseti este depus în capela micã de la Cimitirul Eternitatea din Bârlad. Înmormântarea va avea loc pe 23 iunie, în jurul orei 11. 00.

De curând, s-a stins din viatã poetul bârlãdean Ancelin Roseti. În primãvarã, scriitorul anunta cã a suferit un accident vascular cerebral, un chist pe creier, unul la sinusuri, hipertensiune arterialã. Ancelin Roseti s-a nãscut la data de 25 mai 1967, în Bârlad. A fost poet si publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat poeme, cronici literare si pamflete în „zeci de reviste culturale si nu numai, a publicat, printre altele, volumele: „Imperiul mâlului” (Galati,1999); „Împãierea lumii” (Iasi, 2004); „Fericit pe la colturi” (Iasi,2005). În anul 2001 îi este premiat volumul „Imperiul mâlului”, la Festivalul International de Poezie „Ronald Gasparic”. În iunie 2006, la cea de-a V-a editie a Premiilor „Eminescu”, a fost nominalizat pentru medalia „Teiul de Aur”.

Regretat de scriitori

„A avut charismã si destin de poet. Un poet cu expresivitate torentialã, magmaticã. Dacã prima, charisma, e cumva implicitã, o amprentã ce, volens nolens, îti e recunoscutã, destinul nu si l-a onorat decât în parte. L-am admirat mereu pentru forta de-a spune dezinteresat ceea ce crede, de a stârni trombe, fãrã perdea, strecurându-si mai departe zilele prin sita tot mai deasã a dezamãgirilor.” Drum lin cãtre Domnul, Ancelin!”(Dan Bogdan Hanu-scriitor)

„Dumnezeu a fost neatent!!! Cãci noi avem nevoie de Ancelin (Angela Furtunã)

„Când pleacã un poet, parcã rãmâne mai putin oxigen pe pãmânt!”(Victor Munteanu)

„Desi bârlãdean, a trãit retras, discret, învãluit în mister. L-am cunoscut doar în mediul virtual. Într-un timp am avut lungi discutii pe e-mail si pe messenger. Inteligent, iubitor de adevãr si foarte talentat. Nãdãjduim cã timpul îi va conferi locul pe care îl meritã în literatura românã, ca scriitor”(Dorina Stoica).

„Un fost coleg de scoalã bun, frumos, întotdeauna enigmatic, cu un zâmbet greu de descifrat pe buze”(Corina Zupcãu).

PE STRADA MEA

Ancelin Roseti

Pe strada mea a trecut Dumnezeu

sã numere toate cele ce se întâmplã o singurã datã.

Rãmâi, am strigat,

fii seva mea si clipa ce mã apasã!

si lumea, cu toate dramele lumii,

s-a retras adânc în visul meu,

ca într-o pasãre, cãutându-i cerul si plumbul aripii,

iar visul greu dãdea sã iasã de sub frunte.

(Ancelin Roseti)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

 1. Mda…saracu’ la cat de inteligent se credea ,nu s-a prins că promova MOARTEA!
  C’est la vie,my friend!Mai gravi este că cretinoizi de genul încă mișună pe sticlă și prin presă și promoveaza MOARTEA

 2. Pe 4 mai, poetul posta pe contul său de Facebook fotografia din stânga sus cu următorul mesaj:

  „Din 28 martie, nu am mai fost activ pe facebook și, în genere, nicăieri, nu am mai postat, nu am mai scris, nu am mai citit, am răspuns tardiv mesajelor dumneavoastră sau chiar deloc, fiindcă sunt grav bolnav (accident vascular cerebral (fără pareză), un chist pe creier, unul la sinusuri, hipertensiune arterială ș.a.). Despre când și dacă îmi voi mai reveni nu știu să vă spun nimic, fiindcă nici medicii nu au știut să-mi spună ceva – însă cică aș fi băiat de treabă, băiat simpatic…, i-am făcut ”să se râdă”…

  Pun o poză, deși în ea nu se pot vedea nici îngrozitoarele dureri de cap și de ochi și nici auzi răgetele mele.

  Vă mulțumesc pentru mesaje și pentru atenția acordată și vă doresc, din suflet, multă sănătate și toate cele bune!”

  Poetul se vaccinase pe 18 aprilie 2021 și își făcuse rapelul pe 9 mai, potrivit declarației sale, în care afirma că și-a implantat „cipul”, după cum a observat scriitoarea Alis Popa. FOTO.

  https://www.activenews.ro/stiri/Poetul-Ancelin-Roseti-publicist-la-Adevarul-a-murit-la-55-de-ani-dupa-ce-a-anuntat-ca-a-suferit-un-AVC-%E2%80%9EIn-poza-nu-se-pot-vedea-nici-ingrozitoarele-dureri-de-cap-si-de-ochi-si-nici-auzi-ragetele-mele-…-%E2%80%9EIntre-timp-s-a-facut-tarziu-174888

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here