23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

A murit bebeluşul ajuns la spital în comă după ce a fost bătut de propria mamă. Femeia era deranjată că nu putea să stea pe Facebook din cauza plânsetelor

O femeie din Brăila a fost arestată preventiv şi va fi pusă sub acuzare pentru că luni de zile şi-a abuzat copilul într-o manieră greu de descris în cuvinte. L-a lovit, bruscat şi aruncat de tăblia patului unde dormea, a ţipat la el şi i-a adresat cuvinte jignitoare. În final, micuţul a murit după ce zile în şir a stat în comă.

Copilul fusese internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti  în comă Glascow III, cu sindrom Silverman sau sindromul copilului bătut/smucit şi leziuni cranio-cerebrale, iar joi, 18 noiembrie, a decedat.  Tribunalul Brăila a decis arestarea mamei copilului pe 7 noiembrie sub acuzaţia de tentativă la omor în condiţii de violenţă în familie, însă acum încadrarea juridică se va schimba în omor în condiţii de violenţă în familie. Procurorii spun că femeia “prin acţiuni de lovire repetată asupra minorului de 1 an şi două luni, dar şi prin inacţiuni de lăsare fără ajutor, neacordarea unui tratament medical corespunzător şi faptul că nu l-a dus la medic pentru a fi îngrijit, a provocat acestuia leziuni şi o stare care i-a pus în primejdie viaţa!”

A dat vina pe concubin

Femeia a fost extrem de relaxată în faţa judecătorilor, dar şi-a schimbat radical atitudinea când a auzit acuzaţiile care i se aduc.  Mai întâi, a încercat să dea vina pe concubin pentru moartea copilului, iar apoi le-a spus cu seninătate judecătorilor că ”trebuie să mai existe şi alte probe, nu numai nişte declaraţii, cu care să dovedească că nu este vinovată cu nimic”. ”Audiată în calitate de suspectă, şi-a schimbat declaraţia, vizând situaţia care a dus la situaţia precară a copilului, încercând să mascheze activitatea sa infracţională prin activitatea infracţională desfăşurată de alte persoane faţă de copil, primul vizat fiind concubinul”, spune instanţa de judecată.

”Mai mult de o palmă la fund şi o palmă peste faţă nu i-am dat”

Mama copilului şi-a continuat tirada aiuritoare în faţa judecătorilor, spunând că nu înţelege de ce trebuie să plătească ea pentru alţii, iar alţii să stea în libertate, „să-şi facă viaţa”, şi ea să „stea pe acolo”. ”Trebuie să mai existe şi alte metode prin care să se afle că e nevinovată. Pentru că mai mult de o palmă la fund şi o palmă peste faţă nu i-a dat”, au consemnat magistraţii în încheierea de şedinţă. Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă a femeii pentru 30 de zile, iar judecătorii şi-au motivat decizia prin faptul că ”Inculpata, în calitate de mamă, pe lângă faptul că ar fi aplicat rele tratamente copilului, aşa cum rezultă din cele de mai sus, aceasta urmare sfaturilor, îndrumărilor date de ceilalţi colocatari din imobil, inclusiv al concubinului de a se prezenta la o unitate spitalicească în vederea evaluării stării de sănătate a minorului pentru acordarea îngrijirilor necesare, nu ar fi dat importanţă şi nu ar fi făcut acest lucru, considerând că starea de sănătate se va îmbunătăţi de la sine.”

Citeste mai mult: adev.ro/r2tbks

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here