spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

A murit încercând sã-si salveze prietenul

- Advertisement -

Marian Fodor nu a vrut sã-si lase prietenul si au pornit împreunã în eternitate

TRAGEDIE Ieri dimineatã, trupul lui Rãzvan, adolescentul de 15 ani, înecat acum douã zile la marginea Vasluiului, a fost adus la suprafatã de scafandri. L-au gãsit în apropierea locului de unde a fost scos si prietenul lui, Marian, acum douã seri, de la o adâncime de mai bine de cinci metri. Asearã, cei doi au fãcut ultimul drum spre casã, la Tãcuta, acolo unde i-au asteptat prietenii si rudele.

Scafandrii s-au întors pe malul Bârladului, ieri dimineatã, hotãrâti sã gãseascã trupul adolescentului de 15 ani, înecat în zona Uzinei de Termoficare, cu o zi înainte, împreunã cu prietenul sãu. Chiar de la prima scufundare, copilul a fost gãsit la aproximativ patru metri distantã de mal si la mai bine de cinci metri adâncime. Zona este una foarte periculoasã, cu gropi adânci si curenti puternici. Localnicii stiu asta, dar continuã sã se scalde aici, iar multi au plãtit cu viata pentru gestul lor. „Cei doi tineri nu au avut nicio sansã. Bine ar fi ca vasluienii sã evite aceastã zonã si sã nu se mai scalde aici, chiar dacã vremea îi îmbie la baie. Se pot produce tragedii”, a declarat dr. Elena Ciocan de la Ambulanta Vaslui.

O baie mortalã

Acum douã zile, Rãzvan Ofileanu (15 ani) si Marian Fodor (19 ani), însotiti de douã fete, au mers pe malul Bârladului, la marginea orasului. Terminaserã orele de curs, la Liceul „Ion Mincu”, iar vremea era numai bunã pentru o plimbare. La un moment dat, cei doi tineri au decis sã traverseze râul Bârlad. Au intrat în apã, fãrã sã stie ce adâncime are aceasta. „Am vãzut cã Rãzvan nu mai putea, se scufunda. A strigat cã nu mai poate, iar Marian s-a dus spre el. Nu a vrut sã-si lase prietenul. Când a spus si Marian cã nu mai rezistã nici el, am sunat la 112. Au vrut doar sã traverseze apa. Stiau sã înoate, dar de unde sã stie cã e adâncã?!”, a povestit Andreea, una din fetele care i-au însotit si verisoara lui Marian. Zeci de pompieri, jandarmi, politisti, medici si scafandri au fãcut tot ce-au putut sã îi scoatã pe tineri din apã. Joi dupã-amiazã, dupã douã ore chinuitoare, Marian a fost gãsit afundat în mâl. De pe mal, fetele s-au rugat la o minune. Cu cât minutele treceau, sansele ca ei sã mai fie scosi în viatã scãdeau. Zeci de oameni s-au adunat în zonã si au sperat ca mãcar trupurile lor sã fie gãsite, ca o mângâiere dureroasã pentru familiile lor. Durerea s-a prelungit pentru pãrintii lui Rãzvan. Copilul lor a rãmas peste noapte sub ape si abia a doua zi dimineatã a fost adus la suprafatã. Nimeni si nimic nu-i poate consola pe acesti oameni.

Ajutati de oameni cu suflet sã-si îngroape copiii

Erau elevi la „Ion Mincu”, acolo unde vestea mortii lor a cãzut ca un trãsnet. Colegii au numai cuvinte de laudã la adresa lor si regretã nespus cele întâmplate, iar conducerea unitãtii de învãtãmânt a sãrit în ajutorul familiilor îndurerate cu o sumã de bani. Si un cunoscut om de afaceri din Vaslui a rãmas impresionat de drama prin care trec acesti pãrinti si le-a oferit un ajutor consistent pentru a-si putea conduce copiii pe ultimul drum asa cum se cuvine. Familiile Fodor si Ofileanu au fost impresionate de gestul acestor oameni si, cu lacrimi în ochi, le aduc multumiri si se roagã pentru sãnãtatea lor. Nu aveau bani nici pentru sicrie, nici pentru cruci, iar de pomanã, nici nu putea fi vorba. Ieri, la prânz, mamele si-au luat copiii acasã, în cosciug. Drumul cãtre Tãcuta a fost un drum al durerii, ultimul pentru bãieti si unul sfâsietor pentru bietele femei. Familia, rudele, prietenii, localnicii din Mircesti si Tãcuta i-au asteptat împietriti de durere. Si pietrele plâng de mila lor. „Erau doi copii cuminti. Linistiti, respectuosi. E o nenorocire pentru familiile lor. Mi se rupe inima, când stiu cum treceau ei veseli pe drum si salutau pe toatã lumea. Le plãcea viata, erau tineri. Asa a vrut Dumnezeu, sã moarã împreunã! Sã le fie tãrâna usoarã!”, spuneau localnicii. Duminicã, cei doi prieteni vor fi înmormântati.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.