-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

A murit o ilustră profesoară de la Huși, Eugenia Vornicu

- Advertisement -
Prof. Eugenia Vornicu

DOLIU… A încetat din viață profesoara Eugenia Vornicu, unul dintre cei mai iubiți dascăli ai învățământului hușean. Avea 82 de ani și, de mai mult timp, ducea cu multă demnitate o serie de suferințe fizice, despre care știau mai mult apropiații. Decesul a survenit în ziua de 15 ianuarie, în timp ce era internată în spitalul municipal „Dimitrie Castroian” Huși. “Era în secția de chirurgie, căci avea niște fracturi și avea nevoie de operație. Nu ne așteptam la un asemenea deznodământ, pentru că, indiferent de situație, mereu e loc pentru speranță și pentru încrederea că totul va fi bine”, spun rudele profesoarei Eugenia Vornicu.  

Profesoara Eugenia Vornicu a fost și va rămâne o emblemă a învățământului hușean. Mii de elevi din generații întregi au avut șansa să o aibă la catedră și să învețe Istoria de la acest om cu o vocație didactică excepțională. Avea o prestanță deosebită, tipică dascălului care își respectă profund misiunea, dar în același timp emana o bunătate nemăsurată. Elevii săi niciodată nu învățau de frica notelor rele, ci din drag și din respect pentru doamna profesoară! Un om senin, cu părul de argint și mereu zâmbitor, Eugenia Vornicu se așeza la catedră și povestea Istoria filă cu filă,  cu o însuflețire care îi făcea pe copii să considere lecțiile drept incursiuni în lumea construită cu atâtea sacrificii de strămoși. Era, de altfel, și un om foarte credincios și cu o cumsecădenie aparte.

„Este foarte trist când asemenea oameni se sting”

„E cea mai tristă zi! A fost un om de o bunătate imensă, de o credință neclintită. Profesoara Eugenia Vornicu o iubea enorm pe nepoata sa, Diana, care i-a moștenit capacitatea intelectuală cu totul specială. Diana a învățat mereu foarte bine, a fost și șefă de promoție la liceu și a ajuns medic neurolog! Era bucuria ei, era mândria ei, afecțiune împărtășită întru totul de nepoata sa. E tristă vestea, este foarte trist când asemenea oameni se sting, dar asta este, ce putem face? Știu că înmormântarea va fi joi”, au transmis apropiații profesoarei Eugenia Vornicu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa o ierte! E ciudat sa mori asa ” de la cateva fracturi”…sa vada familia un pic cum stau lucrurile cine a tratat-o cine a intervenit sa o salveze daca si-au dat silinta sau a fost superficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.