A murit părintele Ioan Tudorache! Fiul său, europarlamentar PLUS, îi va respecta ultima dorință

Preot Ioan Tudorache

TRIST… Unul dintre cei mai iubiți preoți din Vaslui, preotul Ioan Tudorache, paroh al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, a încetat ieri, 1 aprilie, din viață, la vârsta de 77 de ani! Decesul său este cu atât mai surprinzător cu cât părintele Tudorache reușise să se vindece toamna trecută, de infecția cu noul coronavirus. Acum se afla la București, la fiica sa, medic de profesie, pentru a efectua o serie de investigații medicale, întrucât preotul suferea de anumite boli cardiace. Deoarece ținea foarte mut la locurile natale, fiind vrâncean, preotul va fi înmormântat sâmbătă, 3 aprile, în satul Călimănești, județul Vrancea.

Preotul Ioan Tudorache este tatăl europarlamentarului vasluian Dragoș Tudorache (USR-PLUS), fost șef al cancelariei primului ministru Dracian Cioloș în 2015, dar și ministru de interne în 2016. De asemenea, părintele Tudorache mai are o fiică, medic de profesie stabilită de mai mulți ani în București. În prezent, părintele era paroh, după mulți ani petrecuți în fruntea parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, una dintre cele mai semnificative din municipiul reședință de județ. În anul 2000 acesta a deținut și funcția de director al Oficiului pentru Protecția Consumatorului Vaslui. În toamna trecută, părintele Tudorache a fost depistat pozitiv cu nou coronavirus, peste care a trecut cu bine. Îl supărau însă câteva probleme mai vechi la inimă, iar în această perioadă a mers la București, la fiica sa, în vederea efectuării unor investigații medicale mai amănunțite. Deși se afla de o săptămână în București, din cauza situației (cod roșu, proteste, – n.r.), părintele n-a mai apucat să fie investigat de medicii specialiști cardiologi. Înmormântarea va avea loc pe 3 aprilie, în satul natal al duhovnicului – satul Călimănești, comuna Tănăsoaia, județul Vrancea, preotul Tudorache provenind dintr-o familie de preoți vrânceni. Acolo părintele și-a dorit să își încheie misiunea sa pe acest pământ. Trupul neînsuflețit va fi așezat lângă cel al părinților săi, spun apropiații, care de asemenea sunt înmomântați în satul Călimănești. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
8 COMENTARII

  1. Satul se numește Călimăneasa, iar exprimarea nu este chiar demnă de un intelectual. Altfel, spor la like-uri și reclame ieftine.

  2. Este drept că a scrie și a citi, se învață în școala primară, dar totuși, chiar nu sunt premise suficiente pentru a fi jurnalist, la orice publicație, fie ea o fițuică virtuală.

    • De obicei nu este frunos sa vorbesti de rau pe cei morti, pentru ca nu se mai pot apara. Peste acesta, la Husi, este acum un episcop care uraste libera exprimare si a blestemat oamenii in trecut pentru comentariile de pe net. Ai grija ca nu-i bine ce faci.

LĂSAȚI UN MESAJ