UPDATE: Regretatul Vasile Voina isi va gasi odihna vesnica in Iasi!

UPDATE: Primarul comunei Pungesti va fi inmormantat la Iasi, potrivit apropiatilor sai. Inmormantarea va avea loc miercuri, 26 decembrie. Pentru pungestenii care doresc sa isi conduca primarul pe ultimul drum vor fi puse la dispozitie doua microbuze. Informatiile privind plecarea din comuna vor fi prezentate ulterior, ora inmormantarii nefiind stabilita in acest moment. Vom reveni cu detalii.

A murit primarul comunei Pungesti, Voina Vasile

Doliu în comuna Pungesti, cunoscutã în toatã România mai ales prin prisma evenimentelor de la Chevron. Primarul Vasile Voina a decedat dupã o lungã suferintã. Avea 61 ani si era foarte implicat în comunitate, însã cancerul l-a doborât. “Am primit vestea azi dimineatã si ne-a socat pe toti. Stiam cã e bolnav, dar nu atât de grav. Practic, a plecat pe 20 noiembrie si stiam cã se interneazã la spital. De atunci nu l-am mai vãzut. Am înteles cã avea o problemã la prostatã, la un moment dat ni s-a spus cã a fost operat la rinichi. Oricum nu mai conteazã, fiindcã de acum de dumnealui nu putem vorbi decât la timpul trecut. Dumnezeu sã-l odihneascã!”, a declarat Edi Moraru, contabilul comunei.

Viceprimarul Constantin Butnaru este foarte afectat de moartea colegului sãu

“Am fãcut echipã bunã cu dumnealui la primãrie. Îmi pare rãu sã aud acum cã Vasile nu mai este printre noi. Nu pot sã vã spun foarte multe despre ce s-a întâmplat în ultima perioadã, pentru cã familia lui a fost foarte discretã. Stiu cã a fost internat într-un spital din Bucuresti, apoi a fost transferat la Spitalul CFR din Iasi. Avea un bãiat la Iasi si se pare cã la acesta acasã a murit. Nu stiu foarte multe despre unde va fi înmormântat, dar vom afla de la familie toate detaliile si vã vom tine la curent. Dumnezeu sã-l odihneascã, cã a fost un om de echilibru, sufletist si care a stiut sã gestioneze si ca viceprimar în timpul evenimentelor de la Chevron, si dupã, tensiunile existente în comunã”, a declarat Constantin Butnaru, viceprimarul comunei Pungesti.

Pungesti, kilometrul 0 al demnitãtii umane

În perioada 2013-2014, la Pungesti au fost proteste violente împotriva Chevron-ului, care voia sã extragã gaze de sist. Ar fi fost un dezastru ecologic fiindcã corporatia americanã voia sã foloseascã resursele subterane de apã pentru a scoate gazul de sist la surpafatã. Sãtenii din Pungesti s-au opus, s-au constituit într-o miscare de rezistentã si au luptat timp de nouã luni pânã când i-au alungat pe cei de la Chevron. Cei din Piata Universitãtii, care s-au solidarizat cu Miscarea de Rezistentã, au spus despre comunã cã <<Pungestiul este kilometrul 0 al demnitãtii umane>>. Capii miscãrii au fost Costicã Spiridon, un fost primar al comunei si Constantin Butnaru, actualul viceprimar. Conflictul a escaladat la Pungesti si din cauza fostului primar Mircea Vlasã, care a închiriat terenul americanului pentru a exploata si explora gazul de sist. Dupã ce americanii au fost alungati din comunã, Miscarea de Rezistentã de la Pungesti a initiat un referendum pentru demiterea primarului considerat vinovat de venirea Chevron-ului. A fost un scandal imens, desi referendumul a trecut cu aproape 35%, a fost invalidat în instantã. La douã luni au venit alegerile si schimbarea oricum s-a produs. Noua echipã, Voina si Butnaru, a adus echilibru în comunã.

Blestemele lui Vlasã

Fostul primar Mircea Vlasã a fãcut tot felul de artificii sã rãmânã angrenat în viata politicã a comunei. Ales consilier pe listele PSD-ului, si-a dorit sã fie viceprimar, dar Miscarea de Rezistentã s-a coalizat si a obtinut o victorie moralã. Constantin Butnaru, liderul ei, a ajuns viceprimar. A urmat, apoi, moartea fulgerãtoare a secretarului comunei, Constantin Chiriac, unul dintre oamenii care au ajutat discret pe protestatari. El a fost cel care l-a deconspirat pe Vlasã, arãtând documentele cu tot felul de matrapazlâcuri. A murit în 2017, ducând în mormânt multe secrete. Lumea vorbea de un blestem de al lui Vlasã. Acum lumea e cutremuratã cã cel care i-a luat locul a murit la fel de repede precum secretarul comunei. Miscarea de Rezistentã Pungesti aduce un omagiu celui care a fost primarul comunei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ