A murit prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a

A murit prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, informează Palatul Buckingham. Prinţul avea 99 de ani şi a fost internat în spital în ultimele luni, transmite reuters.

“Cu o profundă durere că Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh. Alteţa Sa Regală a decedat liniştit în această dimineaţă la Castelul Windsor”. se spune în comunicatul Palatului Buckingham.

În martie, prinţul Philip a fost externat, la o lună după internare pentru o infecţie, apoi o intervenţie cardiacă. Prinţul Consort, care ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie, a fost internat patru zile în decembrie 2019 pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului şi dus la Sandringham pentru sărbătorile petrecute împreună cu regina. El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost internat şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei. În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017. Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor. Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. El este soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Tatăl lui a fost prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei (1882-1944), unul dintre fiii regelui George I al Greciei. Mama lui a fost prinţesa Alice (1885-1969), fiica cea mare a lui Louis Alexander Mountbatten, marchiz de Milford Haven, şi a prinţesei Victoria de Hesse, o nepoată a reginei Victoria.

Citeste mai mult: adev.ro/qram4x
1 COMENTARIU

  1. Astia “beau” sange ombilical la breakfast dar degeaba… daca ar putea ar cumpara ani. Bine c-a murit putregaiul, acu poate sa se reincarneze in virus cum si-a dorit si sa o tina in brate pe regina si pe Iliescu :))

LĂSAȚI UN MESAJ