11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

A murit sub privirile bãiatului de 6 ani (VIDEO)

- Advertisement -

MOARTE SUSPECTÃ Familia unei tinere de 34 de ani din Lipovãt îi acuzã pe medici de moartea acesteia. Femeia, mamã a doi copii, a fost externatã duminicã din spital, dupã ce i s-a extirpat un chist ovarian. Conducerea spitalului spune cã nu existã nicio legãturã între boala de care suferea femeia si moartea acesteia. Între timp, politia a demarat o anchetã în acest caz si asteaptã rezultatul necropsiei pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

În urmã cu mai bine de o lunã de zile, Nadia Stegariu a facut un avort. Atunci, medicul ginecolog i-a spus sã revinã la control, pentru cã a observat cã e ceva în neregulã. În luna martie, tânãra a aflat cã are un chist ovarian care trebuie operat si, dupã câteva zile, a fost internatã. Pe 30 martie a fost supusã unei interventii chirurgicale, iar pe 10 aprilie, dupã tratamentul specific, a plecat acasã. Rudele spun cã Nadia se simtea rãu în continuare. Abia se misca si respira cu dificultate. Miercuri dupã-amiazã, în timp ce se afla cu fiul de 6 ani acasã, femeia s-a prãbusit din picioare. Speriat, copilul si-a chemat în ajutor bunicii, care au sunat imediat la 112. Medicii de la Ambulanta au încercat din rãsputeri sã o readucã în simtiri, însã inima tinerei de 34 de ani a încetat sã mai batã. Ieri, oamenii au mers la morgã, pentru a afla o explicatie.

“Ce le spun eu copiilor?”

Sotul Nadiei este distrus. Era la muncã în clipa în care a aflat cã a rãmas vãduv. “Am venit repede acasã, dar era moartã deja. Erau medici, era lume. Nu s-a mai putut face nimic. A fost bine în timpul zilei. S-a plimbat prin curte, a stat cu bãiatul de 6 ani, a vorbit cu femeile care au venit sã o viziteze. Deodatã, a cãzut din picioare. Cred cã moartea ei are legãturã cu operatia pe care a fãcut-o. Dacã nu era bine, de ce i-au dat drumul acasã?! Ce le spun eu la copii? Bãiatul mai mic spune cã mama a cãzut si mã întreabã unde s-a dus. Ce mã fac?! Sunt socat!” a spus cu lacrimi în ochi bãrbatul. Alãturi de el, la Morgã, a stat ore în sir, sora sa. Îndoliatã si sfârsitã de durere, femeia îsi plânge cumnata ca pe o sorã. “Acum o lunã de zile a fãcut o întrerupere de sarcinã. D-na doctor i-a spus ca la prima menstruatie sã vinã neapãrat la un control, dar nu i s-a spus despre ce e vorba. Când a venit la control i s-a spus cã are un chist pe ovarul stâng si trebuie sã se opereze. Dupã o sãptãmânã, am venit cu ea la spital. Era pe picioarele ei, bucuroasã cã va scãpa de chist. Dupã operatie, s-a simtit rãu. Nu îsi mai simtea piciorul. Nu se putea da jos din pat. I s-au fãcut perfuzii. Duminicã, am scos-o din spital. Seara s-a simtit rãu-rãu, nu putea sã respire, o tinea ceva în partea stângã. A avut bani la ea, a dat si la anestezist, si la medic. Si tot am pierdut-o”, povesteste femeia. Rudele spun cã Nadia nu a fost niciodatã bolnavã si cã moartea i s-a tras de la operatia de acum douã sãptãmâni. Familia este hotãrâtã sã meargã pânã în pânzele albe, dacã se va dovedi cã medicii au gresit.

Ucisã de o embolie pulmonarã masivã

Conducerea spitalului spune cã femeia a fost îngrijitã corect. “Este vorba de o pacientã de 34 de ani, internatã în sectia Obstetricã-Ginecologie pentru suspiciune de chist ovarian, ceea ce a fost confirmat. Chistul a fost operat. Post-operator, pacienta a avut o evolutie foarte bunã, nicio zi nu a fost febrilã, a fost anticuagulatã, s-a fãcut profilaxia cu antibiotice si antiinflamatoare. S-a externat în conditii bune. Personal, nu vãd nicio asociere între moartea subitã a acestei paciente si episodul de boalã din spital”, a declarat dr. Lelia Croitoru, director medical la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Potrivit concluziilor preliminare ale medicului legist, “decesul a fost patologic, urmare a unei embolii pulmonare masive si a unei tromboze venoase”. Probele vor fi trimise si la Iasi pentru a fi analizate. Între timp, familia va sesiza Colegiul Medicilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.