spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

A murit ziaristul Val Andreescu. Înainte de a închide ochii, le-a transmis cunoscuților ultima lui epigramă și o invitație la rugăciune pe ultimul său drum

- Advertisement -

DOLIU… Vasluianul Val Andreescu, ziarist, poet și prozator, a încetat din viață în urma un grave probleme de sănătate. Anunțul a fost făcut de familia acestuia pe rețelele de socializare: „Mi-ai fost tată și prieten și mi-ai făcut culcuş în inima ta cum nimeni altcineva nu o putea face! Te-am iubit, te iubesc și te voi iubi pe veci! Odihnește-te în pace! Știu că vei veghea mereu și te vei ruga pentru noi, omul nostru drag și bun”. Cu câteva zile înainte de a închide ochii, Val Andreescu a lăsat familiei un mesaj care să fie făcut public imediat ce va pleca în lumea cealaltă. Ziaristul a transmis ultima lui epigramă și o invitație la rugăciune pe ultimul său drum.

Acesta a fost modul lui de a-și lua rămas bun de la toți cei care l-au cunoscut: „Un om cu principii: ,,-Hai, că soarta ți-a murit! / -Stai, să termin de cosit! / -Nu-înțeleg… reacția?! / -Munc-apoi… distracția!”. Cu această ultima epigramă, provocare (la câteva zile înainte de a nu mai putea să vă provoc), îmi iau rămas bun de la voi, prieteni dragi, și vă aștept, pe cei care doresc și pot, să fiți alături de mine într-o ultimă rugăciune, spre Cer, începând cu data 15.03.2024, orele 18:00, la Capela Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Vaslui. Înmormântarea va avea loc duminică, orele 13:00, la Poiana Alexei, Vaslui, satul copilăriei mele (lângă părintii mei dragi)”.

Profesorul D. V. Marin: „Val a fost un personaj de legendă”

Pe 25 martie, Val Andreescu ar fi împlinit 75 ani. Zece ani a lucrat alături de profesorul D. V. Marin, la Meridianul Cultural Românesc. De altfel, în cartea „111 valori naționale pentru Vaslui”, profesorul Marin îi face un portret lui Val Andreescu, ziarist, epigramist, poet și prozator: „Unul dintre cei mai loiali, competenți și mari creatori pe care i-am avut în preajma mea poartă acest nume. Aproape 10 ani a fost angajatul de bază al unității de presă pe care o conduc și la data apariției acestei cărți. Val a fost omul ziarului unde a scris reportajele curente și multe interviuri pe care le-a plasat și pe net, a făcut intervenții radiofonice cu multe-multe relatări în direct, ne-a reprezentat cu cinste și competență în sute de împrejurări unde s-a prezentat pe sine și pe omul de presă. Am crezut și cred că are mare valoare și personalitate. De altfel, am avut rar oameni de asemenea demnitate și încredere în ceea ce trebuie făcut, de aceea a avut întotdeauna deplina libertate de acțiune: om de mare nădejde. Și adesea confident. Boala care l-a doborât n-a putut fi decât spre suferința amândurora. Val a fost mare poet; Val a fost mare prozator; Val a fost un mare ziarist; Val a fost un personaj de legendă. A nu se crede că aceste rânduri ar fi scrise în moment de euforie, ci de regret că de ani buni presa, poezia, proza vasluiană sunt lipsite de condeiul unui om dedicat, a unui reprezentant mereu creativ cum, din păcate, nu mai sunt azi, doar la aproape 3 ani de la îmbolnăvirea lui. Rândurile de față nu sunt decât recunoașterea unor merite clare, publice, concrete… și, tipărite”, scrie profesorul D. V. Marin în cartea „111 valori naționale pentru Vaslui”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Val a fost un om cu totul deosebit.
    Mi-a fost colaborator cu sufletul și condeiul 10 ani.
    Recunoscându-i valoarea l-am introdus în 8 dintre cele 63 de cărți ale mele. Mă doare cumplit moartea lui!!!
    Dragul meu Val, Dumnezeu să te ierte, știu că nu vei fi pe acolo nici poet (mare), nici prozator (mare), nici ziarist, nici prieten. Pământul acesta e cumplit de nerecunoscător cu cei pe care îi înghite. Rămân și eu prietenul mereu îndurerat…/prof. dr. D.V. MARIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.