spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

A patra ediție ITOV a adus în fața tinerilor din Vaslui o temă grea, despre falsitatea identităților contrafăcute în mediul online! (FOTO)

- Advertisement -

SĂRBĂTOARE… În parcul Copou din municipiul Vaslui, într-un cadru de poveste, în jur de 700 de tineri din întreg județul au venit să marcheze împreună cea de-a patra ediție a evenimentului numit „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Vaslui”. Episcopia Hușilor și Asociația Tinerilor Ortodocși, în calitate de organizatori, au reușit să creeze momente care să suscite interesul, pornind de la un invitat special, actorul american Jonathan Jackson, venit să conferențieze pe o temă care a pus într-o oglindă morală identitatea oamenilor, cea reală și cea contrafăcută în spațiul nesigur al internetului, până la activități în ateliere de comunicare, un spectacol muzical și un „Marș al Tineretului”. Tema acestei ediții a fost: “Identitate virtuală versus identitate reală. Pericol, nepăsare sau stare de fapt?”.

De patru ani, Episcopia Hușilor reușește să țină viu interesul tinerilor din Vaslui pentru evenimentul numit „ITOV – Întălnirea Tinerilor Ortodocși din Vaslui”, iar dovada acestui fapt este acela că, de la un an la altul, numărul tinerilor care vor să fie parte activă a sărbătorii din luna august este în creștere. Sâmbătă, în municipiul reședință de județ au fost prezenți în jur de 700 de tineri din toate colțurile Vasluiului. În fond, nu este vorba doar despre o zi de sărbătoare, ci despre fiecare moment de peste an în care acești copii și tineri simt, trăiesc și acționează în spiritul valorilor creștin-ortodoxe. Ei învață în familii și de la duhovnicii lor să își iubească părinții, tradițiile, să își ajute semenii în momente grele și să nu se teamă niciodată să își asume trăirile lor sincere, convingerile și, peste toate, credința ortodoxă.

Episcopul Hușilor, despre “războiul urii și al disprețului”, care copleșește, de regulă, doar sufletele neputincioase

Reperele zilei de sâmbătă au început cu slujba de la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Vaslui, oficiată de Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor. În cuvântul său, Ierarhul le-a vorbit oamenilor despre dragostea jetflenică, arătând pe înțeles ce conținut minunat și necesar de aplicat în viața de zi cu zi a fiecăruia, conțin în esență cuvintele lui Hristos: „Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi” (Ioan 15, 13). “Este foarte ușor să vorbim despre război, pe vreme de pace. Este foarte greu să gestionăm lumea întreagă (situațiile), în vreme de război, cu atât mai mult, când este vorba de războiul cumplit al urii, al răutății și al disprețului, care se așază în sufletul nostru, făcându-ne să ne năpustim asupra celor din preajma noastră. Să ne dăruiască Domnul această dragoste, și când nu putem, Domnul să ne înțeleagă, căci alții nu ne înțeleg niciodată”, a spus Episcopul Ignatie al Hușilor, citat de site-ul episcopiahusilor.ro.

Identitatea falsă din mediul online, o chestiune duplicitară, făcută cu intenția de “a ne vinde bine”

Pe scena din parcul Copou au urcat oficialitățile locale, împreună cu actorul Jonathan Jackson, soția și cei trei copii ai acestuia. Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, primarul Vasile Pavăl, dar și primarul de Huși, Ioan Ciupilan, au primit mulțumirile Episcopului de Huși, Preasfințitul Ignatie, pentru toată susținerea și pentru prezența la eveniment. Președintele Dumitru Buzatu, în mesajul său, a vorbit despre o “flamură a credinței”, care este ținută sus de tânăra generație. “Din păcate, lumea în care trăim noi, astăzi, ne invită să ne asumăm multe identități false, și noi acceptăm acest lucru, transformând sinele (eul) nostru într-o chestiune duplicitară. Vrem să ne vindem bine. (…) Încercați să vă ancorați în Hristos, în slujbele Bisericii și, mai cu seamă, în Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, căci El ne dă adevărata identitate”, a susținut Episcopul Hușilor, în cuvântul său, citat de site-ul episcopiahusilor.ro. Actorului american, Jonathan Jackson, i-a fost oferită de către Episcopul Ignatie distincția “Crucea Episcopală Grigorie Leu”, în semn de recunoștință îndeosebi implicarea sa în viața comunității românești ortodoxe din Irlanda.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.