spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

A plecat ardeleanul Boc, a venit moldoveanul Ungureanu!

- Advertisement -

PA… Emil Boc si-a dat demisia din functia de premier, în timp ce Guvernul pe care l-a condus atâtia ani si-a depus mandatul în totalitate. Vestea demisiei i-a surprins plãcut pe liderii opozitiei din judet, în timp ce alti politicieni sunt circumspecti. “Rãmãne de vãzut cum o sã fie consemnat Emil Boc în istoria guvernãrilor postdecembriste. N-ati vãzut sã prindem vremuri atât de cumplite încât sã plângem cu totii dupã Boc? Deocamdatã, vãd cã nu plânge nimeni, nici nu râde nimeni. Trãim vremuri cumplite”, a spus Corneliu Bichinet, secretarul national al PRM, actualul vicepresedinte al CJ Vaslui. Noul premier desemnat este un iesean, Mihai Rãzvan Ungureanu, a anuntat presedintele Traian Bãsescu.

Asearã, presedintele Traian Bãsescu a anuntat numele noului premier, în locul demisionarului Emil Boc. Mihai Rãzvan Ungureanu este premierul desemnat al României. În vârstã de 44 de ani, Ungureanu este în prezent seful Serviciului de Informatii Externe si fost ministru de Externe în Guvernul Tãriceanu. În ceea ce-l priveste pe Boc, acesta rãmâne în fruntea PDL si va ataca postul de primar al municipiului Cluj-Napoca, la viitoarele alegeri locale. “Am depus mandatul deoarece nu mã agãt de putere, pentru mine conteazã mai putin dacã mai rãmân în functie câteva luni, pânã la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situatia politicã si socialã din tarã, dar si pentru a nu pierde ceea ce românii au cîstigat: stabilitatea economicã a tãrii”, a spus Boc. Opozitia a cerut, la Cotroceni, demisia presedintelui Bãsescu, însã a fost refuzatã ferm de seful statului. “Ceea ce noi am solicitat astãzi, ca alegãtorii români sã decidã încotro merge, a fost respins de Bãsescu sub un pretext mincinos. Vom vota împotriva guvernului pe care Bãsescu, prin gura lui Ungureanu, îl va propune. Nu vom participa la lucrãrile comisiilor, nici la sedintele parlamentului”, a anuntat Crin Antonescu.

Bichinet: “Trãim vremuri cumplite”

Corneliu Bichinet, unul dintre liderii nationali ai PRM, sustine cã era o demisie asteptatã. “Era de asteptat ca, pânã la urmã, Emil Boc sã îsi prezinte demisia sau sã fie demis, pentru cã asta cerea strada. Rãmãne de vãzut cum o sã fie consemnat Emil Boc în istoria guvernãrilor postdecembriste. N-ati vãzut sã prindem vremuri atât de cumplite încât sã plângem cu totii dupã Boc? Deocamdatã, vãd cã nu plânge nimeni, nici nu râde nimeni. Trãim vremuri cumplite”, a spus Bichinet. Liderii USL Vaslui, în schimb, nu-si mai încap în piele de bucurie. “E foarte bine cã premierul si-a dat demisia. Acuma, asteptãm ca si dl. Bãsescu sã facã acelasi lucru. Altceva nu mai asteptãm de la PDL”, a declarat Dumitru Buzatu, presedintele organizatiei judetene PSD Vaslui.

“E un moment care s-a lãsat asteptat mult prea mult timp, dar mai bine mai târziu decât prea târziu. Sper ca, asa cum spune Constitutia, sã se desfãsoare consultãri cu partidele politice. Pozitia PNL rãmâne aceeasi: vrem un guvern tehnocrat care sã organizeze alegerile locale la termen si alegeri parlamentare cât mai devreme posibil”, a spus Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui.

„Existã premiza sã se facã alegeri anticipate”

„Decizia premierului Emil Boc de a-si depune mandatul lui si al cabinetului, poate fi catalogatã ca un act constitutional, democratic si trebuie tratat ca atare. În aceastã ordine de idei, reformele si mãsurile sociale de eliminare a dezechilibrelor din economia româneascã luate de Guvernul Boc, au dus inevitabil la erodarea politicã a acestuia. Câteodatã, în istoria unui popor este bine pentru evolutia societãtii respective sã se mai întâmple si asa. Nu se întâmplã prea des ca noi românii sã avem politicieni dispusi sã-si sacrifice electoratul si procentele din sondaje, luând mãsuri corecte în vederea echilibrãrii si însãnãtosirii economiei. De fapt, acum existã premiza sã se facã alegeri anticipate, conform Constitutiei României. Presedintele tãrii, Traian Bãsescu, a adus în discutie aceastã posibilitate care se va concretiza dacã în decurs de 60 de zile vor cãdea douã guverne. Nu putem sã încãlcãm Constitutia si legile României, pentru cã Ponta si Antonescu vor sã ajungem repede la alegeri anticipate” a precizat senatorul PDL Vasile Pintilie, presedintele PDL Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

69 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.