15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

A plecat prefectul ungur, a venit prefectul oltean!

- Advertisement -

Culmea Prefecturii Vaslui

SCHIMBARE … Ieri dimineatã, ungurul Levente Csaba Szekely a plecat din Prefecturã, dupã doi ani si ceva în care s-a tinut mai mult de afacerile si relatiile personale, decât de treburile cu care fusese învestit de Guvern. Culma este cã, pentru a doua oarã consecutiv, locuitorii Vasluiului sunt cãlcati în picioare de interesele politicienilor care aduc în fruntea Prefecturii persoane strãine de aceastã zonã, venetici refuzati prin alte locuri. De data asta, prefect a fost trimis un oltean, liberalul Radu Renga. Ieri, acesta a preluat functia de prefect al judetului Vaslui, desi nu stie nici mãcar ce reprezintã clãdirile din fata Prefecturii!

„Dom’ prefect, vreti o cafea?”. „Nu, dragã, stii cã nu prea beau cafea”. Asa a decurs dialogul lui Szekely cu secretara de la cabinetul prefectului în jurul orei 11.00, când ungurul a venit sã predea functia de reprezentant al Guvernului. Noul prefect, liberalul Radu Renga, se instalase confortabil în birou, ba chiar a chemat si un administrator sã ia din birou un scaun care-l deranja. Pe la biroul acestuia s-au perindat, dis-de-dimineatã, sefii Politiei, ai serviciilor din subordinea Prefecturii, mai noi si mai vechi colaboratori ai Institutiei Prefectului, dupã tipicul schimbãrii „gãrzii” la Palat. Nici Andrei Puicã nu a lipsit de la prima zi de muncã, în calitate de subprefect. Omul care, cu ani de zile în urmã, se certa la cutite cu presedintele Consiliului Judetean, întrucât acesta îi refuza statutul de manager public, a ajuns acum subprefect si se anuntã o tânãrã sperantã a PSD Vaslui pentru alte functii în administratia publicã localã.

Ungurul a plecat însotit de liderul UDMR Vaslui, Nicu Vârlan

În timp ce Szekely discuta cu noul prefect, fostul consilier al ungurului, Nicu Vârlan, „liderul UDMR din judetul Vaslui”, se plimba agitat pe holuri. Si pentru el ieri a fost ultima zi în Prefecturã. A predat biroul, însã a uitat într-un dulap un borcan de compot care a ajuns la gunoi. L-am întrebat pe Vârlan ce crede despre noua functie, cea de cap de listã la UDMR, la Consiliul Judetean. „Ce e rãu în asta?”, ne-a rãspuns. Chiar asa, ce e rãu sã te cheme Vârlan si sã candidezi pentrru Uniunea Democratã a Ungurilor din România? Mai rãu, din punctul sãu de vedere, este cã a plecat sponsorul principal, Szekely, cel care trebuia sã dirijeze fondurile Guvernului spre anumite persoane din sectiile de votare.

„Regretati ceva, domnule Szekely?”

La plecare, l-am întrebat pe Szekely dacã are regrete. „Regretati ceva, domnule Szekely?”. Tãcere. „Credeti cã ati fãcut tot ce trebuia pentru judet?”. Tãcere. Cum tãcerea este un rãspuns, am înteles totul. Szekely regretã cã nu si-a dus la capãt micile sale jocuri politice si cã sefii sãi de la UDMR l-au lãsat baltã. Oricum, ca sã se mai consoleze, a fost asteptat la baza scãrilor de bunul sãu prieten, „ungurul” Vârlan, cu care a mai discutat un timp.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

105 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.