spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
30-sept.-2023

A primit închisoare pe viatã dupã ce si-a ucis fiica!

- Advertisement -

PEDEAPSÃ Un judecãtor tânãr a avut curajul sã dea cea mai asprã sentintã din ultimii 20 de ani, închisoare pe viatã pentru ucigasul din Solesti. Bãrbatul care, în luna octombrie a anului trecut, si-a ucis cu sânge rece fata si tatãl, drept rãzbunare pentru faptul cã sotia sa, plecatã în strãinãtate, nu se întorcea acasã, îsi va petrece restul vietii dupã gratii. Cel mai vehement martor al acuzãrii a fost chiar mama ucigasului, Tudora Larion, cea care si-a pierdut în aceeasi zi si sotul, si nepoata. Procurorul regreta faptul cã, în acest caz, a fost abolitã pedeapsa cu moartea!

În luna octombrie a anului trecut, comuna Solesti a fost oripilatã de dubla crimã înfãptuitã de Vasile Larion, care si-a ucis cu sânge rece si deosebitã cruzime atât fata în vârstã de doar cinci ani, cât si tatãl, care a sãrit în apãrarea nepoatei sale. Atât fapta în sine, cât motivatia crimei a socat, asasinul declarând senin cã si-a omorât copilul pentru a se rãzbuna pe sotia sa, plecatã la muncã în Italia si care nu mai voia sã revinã acasã. Dupã ce, în luna aprilie, în loc de sentintã, judecãtorul Tribunalului Vaslui a decis repunerea pe rol a procesului si reaudierea unor martori, printre care si pe fiul cel mic si mama ucigasului, acest lucru s-a întâmplat ieri, 8 mai, dupã care s-a dat si sentinta. Conform rechizitoriului procurorilor, Larion s-a dus la domiciliul pãrintilor sãi, care-i cresteau copiii si, cu o sapã, si-a lovit în mod repetat fata de doar cinci ani, care a murit pe loc, si pe tatãl sãu, care a decedat ulterior la spital, dupã care a încercat sã se sinucidã, aruncându-se în fata unei masini, scãpând doar cu rãni superficiale. Arestat pe data de 28 octombrie, Larion a recunoscut cu seninãtate faptele în fata anchetatorilor, iar, în fata judecãtorilor la fel de senin, si fãrã a arãta vreun semn de remuscare, si-a mentinut declaratiile, cu mentiunea cã nu a încercat sã-si agreseze si mama, care a scãpat doar cu fuga. Conform expertizei psihiatrice, Larion era constient în momentul producerii crimei, ba mai mult, prezintã un comportament impulsiv, cu tendinte sadice. Fiul cel mic al ucigasului a declarat ieri, în fata judecãtorilor, faptul cã tatãl sãu era hotãrât sã-ti omoare fata, dar si pe alti membri ai familiei, considerând cã acestia sunt vinovati de faptul cã mama sa, plecatã la muncã în strãinãtate, s-a îndepãrtat de el.

Mama ucigasului, cel mai aprig acuzator!

Chematã încã odatã în fata instantei, Larion Tudora, mama ucigasului din Solesti, a reamintit atât circumstantele anterioare, cât si fapta în sine, sustinând cã fiul sãu ar fi încercat sã o loveascã si pe ea cu sapa. „Cu ceva timp în urmã, nora mea, a venit acasã sã-si schimbe pasaportul si a stat la noi, fiind amenintatã cu moartea de Vasile prin telefon. Ulterior, el ne-a reprosat faptul cã am gãzduit-o. Mai bine de trei luni nu a mai venit pe la noi, timp în care i-am trimis mâncare prin fiii sãi. Ultima datã, când l-am trimis pe fiul cel mic, Vasile i-a reprosat cã nu i-a adus vin si tigãri, aruncând în el cu o telecomandã de la televizor. Apoi, a sunat pe telefonul fix. Rãspunzând nepotica, a întrebat-o de ce nu se întoarce la el acasã, dupã care i-a spus fetei cã vine sã o omoare! La un moment dat, în aceeasi zi, l-am vãzut pe Vasile intrând în curte, cu o sapã în mânã, moment în care tatãl sãu i-a iesit în întâmpinare. A mai apucat sã mai zicã doar <<Ce-i cu tine, te-ai stricat de tot?>>, dupã care a fost lovit cu sapa în frunte, cãzând la pãmânt. Înainte de a-si omorî fata, Vasile i-a strigat <<Tipi, cãteluso?>>, ulterior lovindu-si încã o datã tatãl, care încerca sã se ridice. Dupã ce l-a lovit a doua oarã pe sotul meu, a scãpat sapa din mânã, moment în care am dat sã fug. M-a prins cu o mânã de basma, cu cealaltã dând sã ia sapa, dar m-am smuncit si am fugit, altfel cred cã mã omora si pe mine”, este declaratia mamei ucigasului din Solesti, martorã la dubla crimã.

Condamnat la închisoare pe viatã

Apãrãtorul ucigasului din Solesti a încercat sã înduplece judecãtorii la clementã, invocând faptul cã Vasile nu se mai întelegea cu pãrintii, ba mai mult, plecat fiind la muncã în Bucuresti, mama sa i-ar fi luat toate lucrurile din casã, sau cã, de fapt, nu ar fi intentionat sã-si omoare mama. Apãrãtorul a invocat inclusiv faptul cã mama, sotia sau ceilalti copii nu s-au constituit parte civilã în proces. Cu toate acestea, judecãtorii au luat cea mai asprã decizie din ultimii douãzeci de ani, respectiv detentia pe viatã pentru sãvârsirea infractiunii de omor deosebit de grav. Procurorul si-a exprimat încã odatã regretul cã, pentru o asemenea faptã, a fost abolitã pedeapsa cu moartea, în opinia sa aceasta fiind pedeapsa corectã pentru cel care, cu sânge rece, îsi ucide tatãl si fetita de doar cinci ani. Ca o noutate în justitia vasluianã, judecãtorul a decis prelevarea de probe biologice de la ucigasul din Solesti, în vederea introducerii profilului genetic al acestuia în Sistemul National de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Sentinta judecãtorilor a fost: „Condamnã pe inculpatul LARION VASILE, la pedeapsa detentiunii pe viatã si 10 (zece) ani interzicerea drepturilor prevãzutã de art. 64 alin. 1 lit. a), b), d) si e) Cod penal pentru sãvârsirea infractiunii de omor deosebit de grav prevãzutã de art. 174 – art. 175 alin. 1 lit. c) si d) – art. 176 alin. 1 lit. b) Cod penal. Interzice inculpatului drepturile prevãzute de art. 64 alin. 1 lit. a), b), d) si e) Cod penal pe durata si în conditiile prevãzute de art. 71 Cod penal. În baza art. 350 alin. 1 Cod procedurã penalã, mentine mãsura arestãrii preventive a inculpatului LARION VASILE. În baza art. 88 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicatã inculpatului durata retinerii si arestãrii preventive de la 28.10.2012 la zi. În baza art. 14 Cod procedurã penalã rap. la art. 346 alin. 1 Cod de procedurã penalã, coroborat cu art. 1349 alin. 1 si 2, art. 1357 si urm. din Codul civil, obligã pe inculpatul Larion Vasile la plata urmãtoarelor sume: 2.615,84 lei cu titlu de despãgubiri materiale cãtre partea civilã Spitalul Clinic de Urgentã „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi; 1.611, 72 lei cu titlu de despãgubiri materiale cãtre partea civilã Serviciul de Ambulantã Judetean Vaslui. (…). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronuntare pentru Ministerul Public si de la comunicare pentru inculpatul Larion Vasile si pãrtile civile Spitalul Clinic de Urgentã „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi si Serviciul de Ambulantã Judetean Vaslui. Pronuntatã în sedintã publicã, astãzi, 8 mai 2013, ora 15.00″.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.