-7.2 C
Vaslui
08-feb.-2023

A pus diluantul la încălzit pe foc și, într-o clipă, casa toată a fost cuprinsă de flăcări! (FOTO)

- Advertisement -

GRAV… A turnat o sticlă de diluant într-o oală, pe care a pus-o pe foc, l-a încălzit, iar, în câteva secunde, conținutul a provocat un dezastru! Asta s-a întâmplat în locuința bărbatului de 49 de ani, Neculau Păduraru, a cărui casă a luat foc miercuri dimineață. Acum omul se plimbă printre ruine și cere ajutor ca măcar o cameră să o poată amenaja cât de cât, ca să poată locui în ea.

Și-a dat singur foc la casă… din greșeală! Bărbatul de 49 de ani oftează și spune că tot necazul a pornit de la faptul că a confundat o sticlă de apă cu una de diluant. Omul spune că nici măcar nu știe că diluantul era acolo, așa că a luat fără nicio grijă sticla cu lichid transparent și a turnat-o într-o oală, pe care a pus-o pe plita încinsă. “Eu voiam să încălzăsc niște apă, ca să mă spăl, ca orice om. Era cam ora 5,00 dimineața. S-a auzit o bubuitură și focul a fost peste tot, într-o clipă. Am vrut să sting, dar ce să stingi?! M-am ars puțin pe la mâini, dar nu mult. A început să ardă tot pe aici”, spune bărbatul. Acum, din casă au mai rămas doar pereții întregi. “Aș vrea măcar o cameră, să pot acoperi pe aici, pe pod, la acoperiș. Să văd de un geam. Măcar pentru o cameră, că nu am unde să mă duc”, se plânge Neculai Păduraru.

Toate gunoaiele de prin curte și locuință au făcut ca incendiul să fie și mai greu de stăvilit!

Vecinii spun că bărbatul este necăjit și trăia destul de greu. Avea un obicei de a aduna tot felul de obiecte și deșeuri în curtea și în casa sa, ceea ce a îngreunat mult intervenția pompierilor. “Intervenția a fost îngreunată de prezența unei mari cantități de deșeuri lemnoase și menajere, atât în locuință, cât și în curte. Au ars aproximativ 80 metri pătrați acoperiș din tablă și plăci de azbociment pe astereală din lemn, trei uși, trei ferestre, o mașină de spălat, diverse piese de mobilier, produse textile, documente și deșeuri. Au fost salvate: o cameră de locuit, anexa gospodărească și locuința aflată în apropierea focarului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea din culpă a mijloacelor de incendiere”, au precizat reprezentații ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.