spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

A șaptea zi de grevă generală: profesorii din Vaslui au făcut hora unirii în jurul statuii lui Ștefan cel Mare (Foto, Video)

- Advertisement -

NOI PROTESTE…. În cea de-a șaptea zi de grevă generală, angajații din învățământ au făcut hora unirii în Piața Civică din Vaslui. “O bună parte din colegii au cerut să punem “Hora unirii”. De aceea, am rugămintea ca cei care poartă drapelul să stea în jurul statuii lui Ștefan cel Mare, poate istoria se trezește, iar ceilalți să ne prindem cu toții de mână în jurul acestei statui emblematice din municipiul Vaslui”, a spus președintele Uniunii Sindicale “Didactica” Vaslui.

De asemenea, acesta a definit protestul ca fiind unul “împotriva tuturor demersurilor antiromânești”: “să le reamintim tuturor că protestul nostru este îndreptat împotriva minciunii, împotriva demagogiei ieftine a Guvernului României, împotriva tuturor demersurilor antiromânești. Știm foarte bine că Guvernul României, oricare a fost acesta, a privatizat în stânga și-n dreapta în totalul dezinteres pentru bunul trai al cetățeanului din România și a promovat doar clicile lor de interese, uitând de cetățeanul de rând din această țară. Acesta este protestul nostru. Nu e doar pentru învățământ, pentru că legea salarizării unitare, dacă este echitabilă, este pentru toată lumea. De aceea trebuie să spunem încă o dată <nu> acestei politici a Guvernului României. Dorim demnitate, cinste, adevăr, credință pentru noi, toți, nu doar pentru ei și clicile lor”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

28 COMENTARII

 1. Dezamăgit sa văd cum, cei mai vocali sunt tot Analfabeții , cei ce nu știu nici gramatica nici matematica au ajuns sa badjocoreasca o întreaga elita de cadre didactice care fac eforturi sa se adapteze mereu la sistemul de învățământ aflat in continua schimbare . Sunt judecați profesorii pentru ca au luat bani in pandemie ? Dar ce ați fi vrut sa facă ? Sa meargă la cerșit? Nu este problema noastră ca voi nu înțelegeți ce va transmitem fata in fata darămite online , voi ce aveți gura mare nu ați inteles ca educarea pornește de acasa , noi nu suntem plătiți sa va învățam cum sa va purtați , de asta marea majoritate a timpului îl acordam tot voua celor cu gura mare perturbăti mereu in jurul vostru și aveți impresia ca sunteți cineva .Sa văzut mereu într-un final , ce sa ales de voi ( nimic ). Noi așa cum ne considerați voi fără sa enumăr , am învățat sa respectam , fără sa blamam in jurul nostru . Și sa acceptam ca asta este societatea pe care suntem nevoiți sa o educam . Mulțumim celor care cu foarte mare curaj s-au apucat sa arunce cu noroi in noi și sa le transmit următoarele . Trebuia sa fim mai exigenței cu voi , sa nu va lăsam sa treceti clasa , ca din câte se pare , mediocrii ne conduc tara , și ne dau noua salarii. Pe final adresez o intrebare . Voi astea care considerați ca se face o nedreptate ca ni se oferă atâtea . De ce nu ați ieșit in strada sa va arătați nemulțumirea fata de lefurile mai marilor noștri ? Din câte se pare aveți suficient timp sa comentați și sa dați like-uri , crezând ca a-ți adus un aport societății .

  • badjocoreasca, darămite, perturbăti, Sa văzut, ce sa ales, Trebuia sa fim mai exigenței, Voi astea care considerați, a-ți adus un aport
   Ce nota meritați de la „analfabeți ?
   A zis bine (parca chiar o profesoara), ca majoritatea sunteți analfabeți

 2. S-a urnit președintele? Sau habar nu are de greva profesorilor, crezând că toți au 6 case din meditații?? Toată lumea trebuie să-i susțină, toți cei nemulțumiti trebuie să iasă-n stradă! Nu-i mai acuzați cu sindicatele, vacanțe și program de 5-6 ore pt că-n orele alea au destul stress.
  Voi nu ați avut vacanțe când erați copii? Ați învățat non-stop tot anul?
  Au bani de pensii pt justiție de peste 150 de milioane și pt ei nu au bani de salarii decente? Cu salarii mici ,nici pensiile lor nu vor fi mari!
  Cu ce-s mai presus magistrații să iasă la pensie la 50 de ani, cu 200 de milioane pensie? Câtă justiție fac în România?
  Profesorilor de ce nu le fac dreptate acum? De ce nu-i susțin?….Doar ei s-au văzut cu sacii în căruță!

  • Bugetarii ii susțin, au si de ce, si lor li se vor mari salariile
   Noi nu suntem bugetari, suntem cei care încasam doar costul pretențiilor bugetarilor, si nici măcar cat au salariile nu știm

  • Beatris hai sa facem un CALCUL:
   4.900 (pensii magistrati – statistica luata din presa scrisa ) × 20.000 ron(după cum zici tu ca e o pensie de magistrat) : 210.000(numărul cadrelor didactice ) = 466, 66 RON .
   Aprox. 466 lei ar reveni pt fiecare cadru didactic , asta dacă , prin reducere la absurd, ai lua toată pensia tuturor pensionarilor magistrati.
   Doar ca, nu ar ajunge pt. a plăti salarii medii nete pt. debutanti cate 4.000 lei/pers. + sporuri și toate majorările care decurg având în vedere ca si celelalte salarii ale cadrelor didactice ar creste ( logic , dacă creste salariul unui debutant automat cresc toate salariile + sporuri ) .
   PS – nu intram in discuție despre mărimea pensiilor magistraților , ci doar cata economie și ce s-ar putea face cu aceasta economie

   • Ce insinuați? Că este bine așa pt unii mumă și pt alții ciumă? Adică e firesc să aibă unii 200 de milioane pensie și alții 30-40 de milioane salariu? Nu se fac economii? Ce economii când au bani pt submarine și Ukraina??
    Ca și comparație una din profesoarele care-i susțin și este ieșită la pensie a spus că are 1.600 de lei pensie! E normal? Nu-s toți intelectuali?
    Au oferit 6% din PIB educației?? Au spoliat 200 de milioane de euro pt UKR.
    Pentru orice kk găsesc bani, pentru români, nu!
    În stradă toți! SOLIDARI!

    • Nu insinuez nimic. Doar ca sunteți NAIVI, dacă aveți impresia ,ca vi se pot plăti salarii majorate pe seama taierii acestor pensii .Am auzit și asta în ultimele zile de când faceți greva!
     Fraților, dacă cereți 60% majorare la salarii, o sa ajungeți , încet , încet, sa aveți cât un magistrat! Dacă ar fi și de unde sa se dea ar fi ceva , dar voi sunteți 300.000 ( tocmai am aflat de la tv)

 3. Un șantaj folosindu-se de copii noștri! Încheiați situațiile școlare, asigurări examenele din vara asta și puteți face și greva foamei. De ce nu boicotați începutul de an școlar viitor? Situația este mai mult penibilă decât dramatică.

 4. Un sincer bravo pentru că sunt uniți și știu ceea ce vor.Pentru toți politicienii de orice culoare politică pe care o au un sincer șut în fund.

 5. hmmm…. stiti cit ia un lider sindical din scoala ..????? citeva milioane ,,,,,, le convine … sa opreasca cursurile …. rusine fata de colegi de parinti si mai ales fata de elevii… Trebuia sa se lege cu lanturi unul de altul si .. sa faca protest numai ei…
  Pacat … si cind te gindesti cit plateste fiecare cadru didactic….. la sindicat. si se aleg cu … cucul…

 6. Ma fac profesor …vreau sa mi incep ziua de munca la 08 si sa o termin la 12….si 3 luni vacanta….eventual mai bag si niste pregatire pe acasa…nu zic de vreo atentie de ziua mea de la elevi :)))

 7. Vacanta de 4 luni pe an.
  Ore lunea si martea mai acătării.miercuri,joi, … subțire …unii vinerea nu mai ajung.
  *Corect ar fi fost de protestat in pandemie( cum spunea cineva mai sus)…Acolo nu ati impartit banii cu parintii ca deh si ei au facut ore ( ma refer la clasele mici)
  Sau in vacanta…copiilor …protest…dar …nu.
  Nu comentez de pregatiri…
  Se vehiculeaza de salarii..oky…cei in varsta cu vechime deci au 7000 deja…la ce elevi de top ies …ati dori dublu sa inteleg…
  La ore subtire…
  Care e deci definitia voastră?

 8. Bravo lor! Nu cedați!
  Ce salariu are un politician care se odihnește în fotoliul lui de parlamentar, senator ce-o fi și la finalul mandatelor au Zero realizări în urma lor?
  Cât are??? Știe cineva???
  Atâta să le faceți și profesorilor, dascălilor copiilor voștri!
  Să le redați demnitatea, cum era odată, acum 40 de ani! Să vină eleganți la școală, să impună respectul cuvenit! Nu cu haine SH!
  Dacă o parte din copii voștri, vor deveni și ei profesori la rândul lor? Cum este?
  Dar cel mai bine este să părăsească țara, cine poate! Din tinerețe!

 9. Profa aia de religie merită, tocmai am văzut-o la Digi cu lemnul ăla pârlit bocind teatral „au pus învățământul pe cruce”
  Măcar un 50% va rog, trebuie recunoscută performanța când o vezi :))

 10. Bai putorilor care lucrati 6 luni pe an care 4 ore pe zi, nu va convine, out. Va bateti joc de copii.
  De xe nu ati protestat in pandemie cand ati luat bani degeaba. De ce nu protestati in vacanra. Milioanele de lei care ii luati din pewgatirle din particular nu spyneti nimic.
  Cei cu vechike au cate 7-8 mii lei salar putorilor.
  La ore nu predati nimic.
  La examene numai note se 3 luati.
  Putorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.