spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

A sechestrat viteaua vecinilor pe motiv cã a fost speriatã de câine!

- Advertisement -

D-ALE SATULUI ! Poveste încurcatã la Hoceni! Un câine de rasã, scãpat din legãtoare a sãrit în spatele unei femei si, desi nu a apucat sã o muste, aceasta s-a decis sã le dea replica proprietarilor patrupedului, “sechestrându-le”… o vitea! Si poate cã întâmplare tipic ruralã ar fi rãmas acolo unde s-a ivit, pe ulitele Hoceniului, dacã cei implicati nu ar fi fãcut rând în aceste zile la usile Politiei, Serviciului Medicinã legalã, Parchetului, etc, cerând vehementi institutiilor statului “dreptate”. Ba mai mult, conflictul tinde sã ia “amploare”, pentru cã femeia atacatã de… Azorel, a amenintat cã dacã procurorii huseni nu vor face dreptate, ea va merge cu plângerea pânã la Haga!

Scandal mare pe ulita satului, dupã ce o femeie de 29 de ani sustine cã a fost atacatã de câinele vecinilor! Victima explicã situatia cu cuvintele sale: “Domnule, viata mea a fost pusã în pericol. Eu mergeam asa, pe drum. Si mã duceam la ei, la vecini, ca sã iau abonamentul la lapte. Când colo, din curte a iesit câinile lor mare, ciobãnesc mioritic am înteles cã se cheamã si mi-a sãrit în spate. Nu m-a muscat, dar m-a trântit la pãmânt. Uitati, certificatul de medicinã legalã, se vede cum mi-a fãcut multe vânãtãi, am fost lovitã si la cap si la dinti. S-a întâmplat pe 7 octombrie. Pe 11 m-am dus la Politia comunei, dar politistul nu m-a luat în serios”, se plânge Cristina. A venit la Politia Husi ca sã îsi caute dreptatea, dar nici aici nu a fost multumitã. “Eu le-am spus problema mea si ei cam râdeau. Nu e posibil. De aceea m-am dus la Parchet. Am depus plângere si pe 15 octombrie. Aici am gãsit o doamnã procuror serioasã, care mi-a citit legea despre câinii care atacã oameni. Astept ca dânsa sã facã dreptate. Dacã nu, eu merg pânã la Haga. Mi-e teamã cã sunt mânã în mâna toti”, sustine Cristina, care se plânge si de comportamentul medicilor care au consultat-o. “Am fost si la medic si le-am spus cã aud o huiturã în cap de când m-a atacat câinele, dar ei spunea cã ce, vreau sã scot bani pe certificatul lor? Nici tratament nu mi-au dat, nimic”, a mai spus aceasta.

În compensatie… le-a sechestrat vitica!

MAHALA! Si cum a vãzut cã pe cale legalã, treburile merg încet, Cristina a trecut la o serie de mãsuri… suplimentare: le-a prins vitica vecinilor si a…sechestrat-o! În replicã, vecinii s-au plâns Politiei si astãzi femeia va trebui sã dea socotealã: “Nu am vrut sã le fur viteaua, ci doar sã o tin la mine în curte, pânã ei îmi achitã pagubele. Plus o zi de muncã pe care o are datorie la mine. Si ei mã acuzã de furt. De aceea vã spun, merg la Haga, fiindcã aici nu prea mã ia nimeni în seamã”, spune femeia, mamã a doi copii.

“Libertatea de a te plânge Politiei, Parchetului, este, de multe ori, prost înteleasã”.

“Libertatea de a te plânge Politiei, Parchetului, este, de multe ori, prost înteleasã. Institutiile se trezesc cu plângeri în genul acesta, în care este cât de cât o conjuncturã care se poate restabili cu martori, etc, sau cu reclamatii care cer tot felul de nebunii: îndepãrtarea urgentã a poluãrii aerului si tragerea primarului la rãspundere, expulzarea din oras a unor vecine bârfitoare sau, un caz recent, cineva a depus plângere penalã contra CFR, deoarece e deranjat de zgomotul nocturn al trenului. Si pentru fiecare din ele se încep cercetãri, nu existã alernativã. Asta presupune cheltuieli mari, timp pierdut pentru anchetatori. În speta de fatã însã, existã suficiente elemente care ar putea duce anchetatorii la o concluzie si la stabilirea adevãrului. Sã nu uitãm cã avem în vigoare o lege drasticã ce îi trage la rãspundere pe proprietarii de animale, care nu au grijã de ele. Nu cred cã este cazul ca femeia sã ajungã la Haga, ca sã i se facã dreptate, în caz cã are”, a spus juristul Cãtãlin Brumã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.